Κληρώνει σήμερα για τις συντάξεις - ποιες θα είναι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν

MarketNews

Κληρώνει σήμερα για τις συντάξεις - ποιες θα είναι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την ετυμηγορία των Βρυξελλών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας περιμένουν σήμερα κυβέρνηση και αγορές. Οι φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν για τους ρυθμούς ανάπτυξης των κρατών- μελών δίνονται στη δημοσιότητα και στην περίπτωση της Ελλάδας είναι καθοριστικής σημασίας για τα σχέδια της κυβέρνησης και ειδικά για την πρόθεση να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων το 2019.

Η Αθήνα ελπίζει σε μία ουσιαστική αναβάθμιση των προβλέψεων της Επιτροπής, που έως τώρα προειδοποιούσε για αναιμική ανάπτυξη, κόντρα στις προσδοκίες για ένα άλμα ύστερα από πολυετή και βαθύτατη ύφεση. Από το πόσο δυναμική θα είναι η ανάπτυξη εξαρτάται άμεσα η επίτευξη ή και υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων. Για να υπάρξει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος για κατάργηση του μέτρου των συντάξεων και θετικά μέτρα, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που μέχρι στιγμής απέκλιναν από εκείνες των Βρυξελλών.