Πρέπει να θεωρούμε την εντυπωσιακή σκανδαλολογία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκφράζεται με εξεταστικές επιτροπές, φήμες για μυστικές κρύπτες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραπομπές αντιπάλων βουλευτών ότι δεν αποτελεί προφανώς προσπάθεια κάθαρσης όπως ίσως πιστεύουν οι αφελείς αλλά αποτελεί προσπάθεια διέγερσης και κινητοποίησης των ψηφοφόρων τους, αυτού του περιβόητου 20%.

Αλλά ποιό είναι αυτό το 20% που επιμένει να συνεχίζει με αξιοσημείωτο ζήλο να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ; Κάποιος θα πει ότι είναι αυτό το ποσοστό που δεν έχει πεισθεί από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι δεν αποτελούν συνέχεια του παλαιού διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου. Σαν επιχείρημα αυτό είναι καλό και έχει βάση αν δεχτούμε ότι αυτό το 20% αποτελείται από σταυροφόρους της ηθικής που ουδέποτε στην πορεία τους δεν αλληλεπίδρασαν, δεν υποστήριξαν και δεν ανέδειξαν με την κοινωνική τους συμπεριφορά το παλαιό «διεφθαρμένο» πολιτικό σύστημα. Το 20 % είναι κομμάτι από τα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας της ίδιας κοινωνίας που κάποτε στήριζε με φανατισμό αυτούς που τώρα αναθεματίζει ως διεφθαρμένους .

Αλλά το ερώτημα παραμένει ποιοι είναι ή τι είναι αυτό το 20%;

Είναι οι γέροι, όχι βιολογικά αλλά γέροι στην νοοτροπία. Είναι οι γέροι που διορίστηκαν από το παλαιό πολιτικό σύστημα και τώρα το αναθεματίζουν». Οι οποίοι παρακαλούσαν, προσέτρεχαν και έπιναν νερό στο όνομα του Άκη και του Γιάννου και τώρα που αυτοί σύρονται σιδηροδέσμιοι τους πετάν τον λίθο του αναθέματος». Τέλος είναι αυτός ο «γέρικος όχλος» που δεν θέλει να αλλάξει απολύτως τίποτα, θέλει να εξακολουθήσει να έχει τα προνόμιά του ακόμα και αν χρειασθεί να στραγγίσει και να εξανδραποδίσει οικονομικά όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

Αυτή η γέρικη νοοτροπία δεν χαμπαριάζει από καταστροφές και ανοργανωσιά, δεν καταλαβαίνει τις δυσοίωνες προβλέψεις, δεν θέλει να αντιληφθεί την πραγματικότητα για αυτό και όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό το 20% έχουν δημιουργήσει συμπτώματα Παυλοφισμού. Σαν τα σκυλιά του Παυλόφ που τους έτρεχαν τα σάλια όταν άκουγαν το κουδουνάκι για την τροφή, ακόμα και όταν δεν υπήρχε τροφή, έτσι και στην περίπτωση του 20% τον ρόλο του κουδουνιού τον παίζουν οι χειροπέδες, οι εξαγγελίες για φυλακίσεις και οι αναγγελίες για παροχές, επιδόματα και μαξιλαράκια που θα χρηματοδοτήσουν για ακόμα μια φορά αυτό το κουτσό σύστημα που μας κρατάει δεμένους.

Αλλά πολύς λόγος έγινε για την γέρικη νοοτροπία και τίθεται το ερώτημα δεν υπάρχουν νέοι σε αυτήν την χώρα;

Ασφαλώς και υπάρχουν και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Είναι πρώτα οι νέοι που δουλεύουν σκληρά αποδεχόμενοι για τους εαυτούς τους τον ρόλο του δουλοπάροικου που τους επιφυλάσσει η υπερφορολόγηση προκειμένου να χρηματοδοτήσουν συντάξεις και επιδόματα στην χώρα τους. Και είναι και οι νέοι που επιλέγουν τον δρόμο της ξενιτιάς. Δυστυχώς η καλύτερη Ελλάδα αυτήν την στιγμή είναι εκτός Ελλάδος. 

Facebook Comments