Το κρατικοδίαιτο σύστημα και η βοήθειά του στην ανέλιξη ενός τυχοδιώκτη

Το 2008 ηγήθηκε όλων των εξωκοινοβουλευτικών αριστερών γκρουπούσκουλων και έκαψε την Αθήνα

-Το 2008 ηγήθηκε όλων των εξωκοινοβουλευτικών αριστερών γκρουπούσκουλων και έκαψε την Αθήνα. Στον Τσίπρα απευθύνθηκε ο τότε υπουργός εσωτερικών Παυλόπουλος για να σταματήσουν τα επεισόδια.
-Το 2012 ενστερνίστηκε και εκμεταλλεύτηκε το καταστροφικό αντιμνημονιακό αφήγημα του Σαμαρά, που τότε είχε μεγάλη πέραση στον κόσμο, για ν´ανεβάσει τα ποσοστά του από το 4,5% που ήταν το 2009 στο 27%. Για τον ίδιο λόγο τότε αύξησαν σημαντικά τα ποσοστά τους οι χρήσιμοι για το σύστημα ΑΝΕΛ και ΧΑ, γενόμενοι και αυτοί ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων.
-Το 2014, έχοντας στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ όλη την αριστερά πλην ΚΚΕ, τον βοήθησε η ΔΗΜΑΡ για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
-Το 2015 ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Για να κυβερνήσει, προσεταιρίστηκε τους ψεκασμένους της δεξιάς των ΑΝΕΛ και βοηθήθηκε από τους Καραμανλικούς. Άλλωστε και ο Καμμένος, Καραμανλικός δηλώνει.
-Τον Ιούνιο του ίδιου έτους δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα του δικού του δημοψηφίσματος, απέβαλε τους μη προσαρμόσιμους αριστερούς, και με τη στήριξη του Καραμανλικού Μεϊμαράκη επέβαλε το 3ο μνημόνιο και έτσι τον Σεπτέμβριο κέρδισε τις εκλογές και κυβέρνησε όλη την τετραετία ως ορτινάτσα των ξένων προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Το αποκορύφωμα της ενδοτικής του εξωτερικής πολιτικής είναι η συμφωνία των Πρεσπών.
-Τώρα που δεν του χρειάζεται ο Καμμένος, τον απέβαλε και βοηθούντων των ΔΗΜΑΡ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που αποδεικνύεται ότι δημιουργήθηκαν για είναι ορντινάτσες του βαθέως συστήματος, προσπαθεί να ηγηθεί μιάς κεντροαριστεράς η οποία θα εξυπηρετεί τον κρατισμό. Θα το καταφέρει, αφού η ΔΗΜΑΡ και ο ΓΑΠ έχουν τραυματίσει σοβαρά το ΚΙΝΑΛ, που και αυτό αποδεικνύει καθημερινά ότι ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κρατικοδίαιτου συστήματος.

Αυτή είναι η ιστορία του αδίστακτου τυχοδιώκτη Τσίπρα που σημαντική μερίδα ψηφοφόρων στηρίζει με την ψήφο του προκειμένου να μην χάσει τα προνόμια που κακώς απέκτησε τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτός όμως είναι ο λόγος που χρεοκοπήσαμε και εάν δεν γίνουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος μας δεν θα δούμε ποτέ προκοπή, θα φτωχαίνουμε συνεχώς και οι νέοι μας θα φεύγουν στο εξωτερικό.

Αυτές τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν τις εξαγγέλει ούτε η ΝΔ που στους κόλπους της έχει αυτούς που μας χρεοκόπησαν και έτσι δεν δικαιούται τον τίτλο φιλελεύθερη.

Έχουμε δηλαδή ένα κρατικοδίαιτο σύστημα, που μεταλλάσσεται για να κοροϊδεύει τον πολίτη, τον οποίον όλη μέρα ζαλίζει και μπερδεύει ο προπαγανδιστικός βραχίονας του συστήματος που είναι τα ΜΜΕ, και έτσι δεν ακούει την φωνή της λογικής που λέει ότι μόνον με καθαρά φιλελεύθερη πολιτική η χώρα θ´απαλλαγεί από αυτόν τον βραχνά που την κρατάει στην υπανάπτυξη και που παράγει Τσίπρες.

 

Facebook Comments