Με δεδομένο το βιογραφικό του Υπ. παιδείας κου Κ. Γαβρόγλου, όστις έχει φοιτήσει μόνον σε πανεπιστήμια της αλλοδαπής (Lancaster, Cambridge και Imperial College) και διδάξει επίσης επί σειρά ετών σε πανεπιστήμια της αλλοδαπής (Pennsylvania, MIT, State University of New York), είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο αριστερός ακαδημαϊκός έχει τόσο μεγάλη αγκύλωση υπέρ της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημόσιας παιδείας. Τέτοια αγκύλωση ώστε να δηλώσει ότι “τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν κακή ποιότητα, τους νοιάζει μόνο το κέρδος”. Βέβαια ο κος Γαβρόγλου μέσα στην γενικότερη σύγχυση των απόψεων για το αντικείμενο απαγόρευσε στη χώρα να αποκτήσει κάθε είδους μη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ούτε λόγος για ιδιωτικά, ούτε λόγος όμως και για μη κερδοσκοπικά-μη κρατικά.

Ίσως βέβαια μπορεί να πει κανείς ότι “είδε, γνώρισε τη σαπίλα του δυτικού εκπαιδευτικού συστήματος” και επέστρεψε στη χώρα του για να την προστατέψει από τη λαίλαπα των Χάρβαρντ και των Στάνφορντ. Ίσως πάλι να του το επέβαλλαν οι σύντροφοι που σφυρηλάτησαν τις απόψεις με τα ιδεώδη του ψυχροπολεμικού κομουνισμού, από μια απόσταση ασφαλείας που τους χάριζε η ιστορική σύγκλιση της χώρας με τη δύση. Ο Βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας όμως, αποκάλυψε ότι 41 βουλευτές της Κυβέρνησης έχουν τίτλο σπουδών από πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ήτοι ένας στους τρεις. Σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου μάλιστα το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 50%. Ένας στους δύο έχει σπουδάσει σε χώρα που επιτρέπει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Οι ίδιοι δηλαδή -ως μέλη της οικονομικής ελίτ της χώρας- μπορούν να έχουν πρόσβαση στο υψηλό επίπεδο μόρφωσης, δεν θέλουν όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τους υπηκόους τους.

Προφανώς δεν μπορούν να πουν κάτι τέτοιο κατάμουτρα στον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό και δημιούργησαν έναν ιδεολογικό μπερντέ. Κόπτονται τάχα υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας που προσφέρει απλόχερα από λαθρεμπόριο μέχρι πρέζα, πολύ χαβαλέ και μια υπόκρουση ντουντούκας που υπνωτίζει και στρατολογεί τους ιδεολογικούς τους επιγόνους. Απαξιώνουν το γεγονός ότι τα μεγάλα ιδρύματα δεν είναι για τους πλούσιους αλλά για τους άριστους. Αποτελούν τη μόνη διέξοδο για πολύ φτωχούς φοιτητές που με την αξία τους σπουδάζουν ως υπότροφοι σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η αριστεία δεν τους βολεύει καθώς οι ίδιοι είναι άριστοι μόνον στην κομματική καμαρίλα.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Πριν από δυόμισι χρόνια ο σκιώδης Πρωθυπουργικός σύμβουλος Θανάσης Καρτερός έγραφε στο κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ άρθρο με τίτλο “Σας γαμώ το Χάρβαρντ” …. διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments