Oλοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των συστημικών τραπεζών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε πως η χρονική διάρκεια της ρύθμισης που θα διαδεχτεί το νόμο Κατσέλη θα είναι ένα έτος.

Σε ότι αφορά τα όρια ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική συμφωνία και να προσαρμοστούν σε υψηλότερα επίπεδα, προσαρμοζόμενα στα όρια που προβλέπονται στον ισχύοντα νόμο.

Υπενθυμίζεται πως μετά την πρώτη συνάντηση των δυο πλευρών, το ύψος της αντικειμενικής αξίας στα ακίνητα ήταν 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο του δανείου 130.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είχαν οριστεί στις 12.500 ευρώ για ένα άτομο, στις 21.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ ανά τέκνο έως τα τρία. Δηλαδή οικογένεια με τρία παιδιά θα καλύπτονταν για εισόδημα μέχρι 36.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων.

Προσθέτουν ότι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Facebook Comments