Tέσσερις νεκροί και 285 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νέων επεισοδίων στη Βενεζουέλα, μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο να κλείσει τα σύνορα με την Κολομβία και να μπλοκάρει την άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Χθες τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί 14 ετών, σκοτώθηκαν στην πόλη Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν, στα σύνορα ανάμεσα στην Βενεζουέλα και την Βραζιλία, σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας που μπλοκάρουν τις φάλλαγες των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από την Βραζιλία, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν και μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Νωρίτερα:

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τον στρατό στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα, στα σύνορα με τη Βραζιλία, όταν ένα πλήθος προσπάθησε να εμποδίσει τον στρατό να αποκλείσει τον δρόμο απ όπου θα περνούσε η ανθρωπιστική βοήθεια.

“Μια ιθαγενής και ο σύζυγός της σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 άλλα μέλη της φυλής Πέμον, από την πόλη Γκραν Σαμπάνα, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από την αυτοκινητοπομπή της Εθνοφρουράς” υποστηρίζει η μη κυβερνητική οργάνωση “Καπέ Καπέ”.

Η Γκραν Σαμπάνα βρίσκεται στην πολιτεία Μπολίβαρ, στα σύνορα με τη Βραζιλία. Στην απέναντι πλευρά των συνόρων έχει μεταφερθεί και αποθηκευτεί ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Βενεζουέλας.

Νωρίτερα:

Νεκρή έπεσε μια γυναίκα και τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα σύνορα της Βραζιλίας με τη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως μεταδίδει η Washington Post, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ομάδα πολιτών μπήκε μπροστά από τους Βενεζουελάνους στρατιώτες προσπαθώντας να διατηρήσει ανοιχτά τα σύνορα, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να ανοίξουν πυρ.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στην αμερικανική εφημερίδα ότι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται στα σύνορα προσπάθησαν να εμποδίζουν τον στρατό ώστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχουν απαγάγει τρεις στρατιώτες.

Ο δήμαρχος της Γκραν Σαμπάνα, Εμίλιο Γκονζάλες επιβεβαίωσε την είδηση, ότι τα μέλη της φυλής Πεμόν συγκρούστηκαν με τους εθνοφύλακες και τον στρατό της Βενεζουέλας, που μετέφεραν τανκς στα σύνορα με τη Βραζιλία. Ο ίδιος αναφέρει ότι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες και έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Facebook Comments