Το αθηναϊκό «κλάσικο» εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια και με το 3-0 ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη θέση.

Ουδείς περίμενε μία τέτοια διαφορά σε απόδοση ανάμεσα στους δύο άμεσους διεκδικητές του τίτλου. Από τη μία η «Ένωση» έδειχνε να μην μπορεί να βρει τον πραγματικό εαυτό της, από την άλλη το «τριφύλλι» ανέβαινε διαρκώς και χωρίς τον Μπερνάρ μπορούσε να βασιστεί στη φόρμα των Ιωαννίδη και Μπακασέτα.

Στο αγωνιστικό χώρο όμως κυριάρχησε το πάθος, η θέληση και το πλάνο για τη νίκη. Αυτό που κατέστρωσε ο Ματίας Αλμέιδα για να μπλοκάρει το ελληνικό δίδυμο και ταυτόχρονα να κάνει άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα με το ταχύτατο παιχνίδι στα πλάγια. Σε αντίθεση με τον Φατίχ Τερίμ που εμφανίστηκε απροετοίμαστος και αρκετά προβλέψιμος. Οι παίκτες του εγκλωβίστηκαν από τον τρόπο άμυνας και ανάπτυξης της ΑΕΚ με αποτέλεσμα το τελικό 3-0 να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό. Διότι θα μπορούσε να ξεφύγει το σκορ.

Από το παιχνίδι με τη Μπράιτον και την ήττα στο Europa League οι «κιτρινόμαυροι» όφειλαν μία ανάλογη εμφάνιση. Ο κόσμος την περίμενε και εκείνοι την χάρισαν στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. Στο ντέρμπι κορυφής μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια», πιο αποφασισμένοι από ποτέ και με καθαρό μυαλό. Κάτι που έλειψε σε πολλούς αγώνες μέσα στη σεζόν, όπως στο πρόσφατο με τον ΠΑΟΚ.

Όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νταμπλούχο βγήκαν στο γρασίδι της «ΟΠΑΠ Αρένα». Πρέσινγκ, κίνηση στο χώρο, μονομαχίες ενός εναντίον ενός, σκληρή άμυνα οδήγησαν στη νίκη και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να απειλήσει, αλλά και να αντισταθεί στα κύματα επίθεσης των παικτών της ΑΕΚ. Το χρωστούσαν και μόνο έτσι θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν το ρόλο του φαβορί.

Συνδυαστικά με τη νίκη στο ντέρμπι ήρθαν τα αποτελέσματα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Οι δυο τους έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς και «έκαψαν» το έξτρα μεταξύ τους παιχνίδι που έχουν για να βρεθούν πιο κοντά στην πρώτη θέση. Σαφώς και δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη, μαθηματικά τουλάχιστον. Πολλά μπορούν να αλλάξουν από το ένα παιχνίδι στο άλλο και να διαμορφώσουν μία νέα κατάσταση. Απομένουν τρεις αγωνιστικές για να δούμε την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments