Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κανονικά θα περιέπλεκε την κατάσταση και θα άλλαζε τις πολιτικές ισορροπίες, ιδίως ενόψει ευρωεκλογών. Εν πρώτοις θα αφαιρούσε από τα χείλη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό επιχείρημα που επιστρατεύουν όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Για τους συριζαίους του 2019 το να καταγγέλλουν τους αντιπάλους τους ως ακροδεξιούς αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής τους.

Στα μάτια τους, η ΝΔ είναι ένας εσμός ακροδεξιών, χουνταίων και φασιστών που μόνο στόχο έχει να στηρίξει τον Όρμπαν, τη Λεπέν και τον Σαλβίνι. Στη φαντασία τους, ο ίδιος ο Μητσοτάκης είναι ο ακροδεξιός εωσφόρος που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ευρώπη. Αυτή την Ευρώπη που ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο αγαπά και στηρίζει.

Κυρίως όμως θα εξέθετε τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του οποίου χωρίς καμία περιστροφή και κόντρα στην ηθική και τις απόψεις των υπόλοιπων ευρωπαίων, επιμένουν -άγνωστο γιατί- να στηρίζουν με μανία τον Μαδούρο. Οι δημοκράτες-φιλοευρωπαίοι ευρωβουλευτές του, όπως ο Δημήτρης ο Παπαδημούλης, αρνούνται να συμπλεύσουν με την Ευρώπη της δημοκρατίας και να εκδώσουν έστω και ένα ψήφισμα κατά του λατρεμένου Μαδόυρο. Μόνοι τους κρατούν το λάβαρο της στήριξης σε έναν δικτάτορα και με περισσό κυνισμό συνεχίζουν να καταγγέλλουν όλους τους άλλους ώς ακροδεξιούς και φασίστες.

Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος -ο Νίκος ο Παππάς εν προκειμένω- σουλατσάρουν για ψώνια στα σουπερ μάρκετ και σε ιδιωτικά νησιά της Βενεζουέλας, παρέα …Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments