Ντυμένος με τη λευκή στολή των κρατούμενων και χωρίς παπούτσια ο 28χρονος Αυστραλός, δράστης του χθεσινού μακελειού σε δύο τεμένη στο Κράισττσερτς εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκε μία κατηγορία για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald, ο Μπρέντον Χάριστον Ταράντ χαμογέλασε όταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφησαν να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου. «Φαινόταν ήρεμος και παρατηρούσε επί πολλή ώρα τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους», μετέδωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Radio New Zealand.

Ο Ταράντ δεν ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά ούτε και να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του από το δικαστήριο. Θα παραμείνει υπό κράτηση ως τις 5 Απριλίου οπότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του Κράισττσερτς.

Ο δικαστής Πολ Κέλαρ επέτρεψε στους φωτορεπόρτερ να τραβήξουν φωτογραφίες του Ταράντ, αλλά ζήτησε να δημοσιευθούν με το πρόσωπό του καλυμμένο από «μωσαϊκό», ενώ η δικαστική αίθουσα ήταν κλειστή για το κοινό. Σύμφωνα με την Aστυνομία, είναι πιθανό να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες.

Νωρίτερα:

Για τουλάχιστον 49 νεκρούς μιλά η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας από την ένοπλη επίθεση τουλάχιστον ενός λευκού άντρα σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς. Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο δράστης είναι ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το ψευδώνυμο, “Brenton Tarrant”.

Ο ένας από τους δράστες μετέδιδε την επίθεση μέσω Facebook και άνοιξε πυρ στα δύο τεμένη, στην Λεωφόρο Ντινς, κοντά στο Χάγκλι Παρκ, και στο Λίνγουντ.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι στελέχη της συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις επιθέσεις ενόπλων σε δύο τεμένη στο κέντρο της πόλης Κράιστσερτς.

Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από βίντεο ενός από τους δράστες την ώρα που οδηγούσε οπλισμένος στους δρόμους της πόλης πριν την επίθεση σε ένα τεμένη.  Ο ένοπλος – ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το ψευδώνυμο, “Brenton Tarrant” – κατά τη διάρκεια της ένοπλης εισβολής στα τεμένη έκανε ζωντανή μετάδοση (livestreaming) της αποτρόπαιας πράξης του επί τουλάχιστον 15 λεπτά.

Η δεύτερη επίθεση έγινε στο τέμενος Μάστζιντ Λίνγουντ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους δράστης φορούσε επίσης στολή παραλλαγής και κράνος μοτοσικλέτας. 

Προσοχή σκληρές εικόνες στο βίντεο

 

 

Facebook Comments