Η νέα γενιά του Golf πλησιάζει σιγά σιγά στην επίσημη πρεμιέρα της και οι κατάσκοποί μας εντόπισαν και φωτογράφισαν το αυτοκίνητο σχεδόν χωρίς καμουφλάζ. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι τα μπροστινά φωτιστικά σώματα είναι διαφορετικά απ ό,τι μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα τα VW και μάλλον είναι αρκετά μικρά για να μπορούν να χωρέσουν τους παραδοσιακούς λαμπτήρες αλογόνου.

Το εμπρός μέρος είναι αρκετά μακρύ, κάτι που δεν φαίνεται να δικαιολογείται προς το παρόν από κάποια τεχνική επιλογή, μάλλον όμως η VW έχει φροντίσει να αφήσει χώρο για μελλοντικά συστήματα που αφορούν την αυτόνομη κίνηση.

Το προφίλ θυμίζει φυσικά τα προηγούμενα Golf για να τονίζεται η συνέχεια με το μπεστ σέλερ της εταιρείας, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια ελαφρά κλίση της οροφής και πιο στενά φωτιστικά σώματα. Το αυτοκίνητο βασίζεται σε μία έκδοση της πλατφόρμας MQB και θα χρησιμοποιεί ένα μίγμα από παλιούς και νέους κινητήρες.

Οι 1.0 TSI και 1.5 TSI θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται, όπως και ο 2.0 TDI. Στη VW όμως έχει γίνει αρκετή δουλειά για την εξέλιξη ενός ήπιου υβριδικού συστήματος για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών ρύπων, ενώ υπάρχουν φήμες για ένα νέο βασικό κινητήρα ντίζελ 1.5 TDI.

Facebook Comments