Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει για την περίπτωση Κουφοντίνα

MarketNews

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει για την περίπτωση Κουφοντίνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το… αστείο με τους υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα που γυρίζουν τη χώρα και σπάνε ό,τι βρούνε μπροστά τους, μπας και πάρει άδεια το φυλακισμένο ίνδαλμά τους έχει αρχίσει και παίρνει διαστάσεις μάστιγας.

Αυτά, όμως, είναι παρατηρήσεις και μάλιστα αυτονόητες. Τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η ΕΛΑΣ ξέρουν καλά ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι και το μόνο που πρέπει να κάνουν, δεν είναι να ανησυχούν, αν θα πολωθεί περαιτέρω το κλίμα, αλλά να τους μαζέψουν.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει κάτι που πολλοί δεν έχουν καταλάβει για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα και μένουν στο πλαίσιο για τις άδειες που άλλαξε, με θρυαλλίδα τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Χάνουν, όμως, το δάσος κατ’ αυτό τον τρόπο. Από τη στιγμή, λοιπόν, που με τον νόμο Παρασκευόπουλου, οι φυλακές τύπου Γ καταργήθηκαν, ενώ και ο Κορυδαλλός μετετράπη σε κατάστημα μεταγωγών, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι κρατούμενοι να μεταφερθούν σε αγροτικές φυλακές, όπου η κάθε μέρα μετράει διπλή, για τον Κουφοντίνα ανοίγει σε ελάχιστα χρόνια παράθυρο αποφυλάκισης. Αν κάτσει καλά, αν αναστείλει την απεργία πείνας του, ακόμα και αν δεν πάρει άδειες, σε λίγα χρόνια θα μπορεί να αποφυλακιστεί.

Γι’ αυτό και όλες οι προηγούμενες άδειες που έπαιρνε ο Κουφοντίνας θεωρούνται από ανθρώπους που ξέρουν το παρασκήνιο ως «άδειες προσαρμογής» στα καινούργια δεδομένα, ενώ ο ίδιος δεν έχει μετανιώσει για τίποτε και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με μέλη της νεοτρομοκρατίας στη χώρα μας. Και η αποφυλάκιση του Κουφοντίνα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί, όσο συνεχίζεται το ίδιο σωφρονιστικό καθεστώς με σήμερα, δηλαδή χωρίς την επαναφορά των φυλακών τύπου Γ. Διότι, σε αυτές τις φυλακές, τα ισόβια για τέτοιου είδους εγκληματίες δεν σπάνε τόσο εύκολα... Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Ο εξ απορρήτων