Το στοίχημα Τσίπρα με τον Γραμματικάκη στο Επικρατείας & το μποτιλιάρισμα για τις υπόλοιπες θέσεις

Πιέρρος Γιώργος

Το στοίχημα Τσίπρα με τον Γραμματικάκη στο Επικρατείας & το μποτιλιάρισμα για τις υπόλοιπες θέσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια», το ίδιο και το ψηφοδέλτιο επικρατείας με πολύ λιγότερες εκλόγιμες θέσεις. Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι με τις διεργασίες για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει σε ένα ισχυρό brand που θα σηματοδοτήσει με δυναμικό τρόπο το άνοιγμα στην κεντροαριστερά και την κυριαρχία στον χώρο.

Το μεγάλο στοίχημα με τον Γραμματικάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν όσο κανέναν άλλο, τον πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη για να επιτευχθεί ο στόχος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν γίνει επαφές το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την πλευρά Γραμματικάκη. Αν η πρόταση κλειδώσει για εκλόγιμη θέση, πρώτη ως τρίτη, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται κατακόρυφα για μια θετική ανταπόκριση. Ο Γιώργος Γραμματικάκης είναι σύμβολο για τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, ήρθε και τις δύο φορές πρώτος στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού ανεξάρτητα από τις επιδόσεις του κόμματος και χαίρει της εκτίμησης όλων των στελεχών της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Το μποτιλιάρισμα για την εξασφάλιση μιας εκλόγιμης θέσης

Σίγουρη θέση έχει η Έφη Αχτσιόγλου, το απόλυτο πρόσωπο της επόμενης μέρας που σηκώνει ήδη το βάρος της επικοινωνίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τις κάλπες. Κλειδωμένη έμοιαζε και η θέση του ναύαρχου Αποστολάκη, που διεκδικούσε την τρίτη θέση στο επικρατείας και συνεχίζει να έχει υψηλές πιθανότητες, ωστόσο τις τελευταίες ώρες, οι πληροφορίες δείχνουν ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό, για να κρατηθούν οι απαραίτητες ισορροπίες. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, διέψευσε τα σενάρια περί απόσυρσης του από την πολιτική και φαίνεται να αποτελεί μια ισχυρή υποψηφιότητα για το επικρατείας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κυνηγήσει τον σταυρό στον Βόρειο Τομέα, όπου «συνωστίζονται» ήδη βαριά ονόματα, όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Γιώργου Κατρούγκαλου, του Κώστα Ζαχαριάδη αλλά και του Πάνου Σκουρλέτη, αν δεν του δοθεί τελικά μια θέση στο επικρατείας.

Εκλόγιμη θέση στο επικρατείας διεκδικεί και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ωστόσο όπως όλα δείχνουν οι επιλογές που του έχουν δοθεί από την Κουμουνδούρου, είναι δύο, είτε να είναι υποψήφιος στην Αττική, είτε στην Αιτωλοακαρνανία, όπου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις.

Τέλος τον δικό τους χώρο διεκδικούν και οι δύο πρώην πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που προωθεί τον Δημήτρη Χατζησωκράτη για μια θέση.

Στην περίπτωση του Φώτη Κουβέλη, οι πιθανότητες να διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό δεν είναι υψηλές και εάν δεν εξασφαλιστεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, είναι πιθανό να μην είναι υποψήφιος.

Για τον Δημήτρη Χατζησωκράτη που είναι το πρόσωπο, το οποίο προωθεί η ΔΗΜΑΡ, ακόμα και την τελευταία ώρα οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη θέση, καθώς η συζήτηση που απέφερε την προσχώρηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως όρο και την διακριτή εκπροσώπηση του κόμματος.