Ο Κυριάκος παρουσιάζει κυβερνητικό πρόγραμμα και ο Τσίπρας… πετάει την μπάλα στην εξέδρα

MarketNews

Ο Κυριάκος παρουσιάζει κυβερνητικό πρόγραμμα και ο Τσίπρας… πετάει την μπάλα στην εξέδρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε δύο διαφορετικά μήκη κύματος κινούνται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντίστροφη μέτρηση προς τις κάλπες. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα “κοστολογημένο και ρεαλιστικό” όπως αναφέρουν γαλάζια στελέχη κι ο πρωθυπουργός πετάει την μπάλα στην… εξέδρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει έτοιμο το πλάνο για τα πρώτα νομοσχέδια κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ότι «το παιχνίδι γυρνάει”.  Παράλληλα βάζει στο παιχνίδι της κινδυνολογίας τα εθνικά θέματα κι απ’ την άλλη ρίχνει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά. Ακολουθεί δηλαδή την τακτική των ευρωεκλογών που τον οδήγησε σε πανωλεθρία.

Η Πειραιώς πάλι, ακολουθεί διαφορετική στρατηγική. Ο πρόεδρος της ΝΔ αύριο το μεσημέρι παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα, με στοιχεία, προτάσεις, απαντήσεις και λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει έναν αρχικό σχεδιασμό για τις προτεραιότητες που θα θέσει αμέσως με την εκλογή του και οι οποίες θα σηματοδοτήσουν τις προθέσεις του για τον τρόπο που θα κυβερνήσει.

Κατά τις ίδιες πηγές, σχεδιάζει τα πρώτα νομοσχέδια που προβλέπουν: Αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και οργάνωση του κράτους νέο φορολογικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα περιέχεται και η μείωση των φορολογικών συντελεστών, του φορολογικού κόστους της εργασίας και του ύψους των εισφορών, αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η κατάργηση του ασύλου.  Οι προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορούν επίσης στον περιορισμό της γραφειοκρατίας αλλά και σε παρεμβάσεις για την Υγεία. Η αλλαγή του εκλογικού νόμου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του αλλά όπως επισημαίνουν στελέχη της Πειραιώς όλα θα εξαρτηθούν από την δύναμη των κομμάτων στην επόμενη Βουλή και από το αν η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη καθώς θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και στρέφουν όλα τα βέλη πάνω του. Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες θα τον κατηγορούν ότι θα φέρει εργασιακό… μεσαίωνα, ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα και θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη πολιτική. Επιπλέον, θα επιμένουν σε τηλεοπτική “μονομαχία” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πει ξεκάθαρο όχι.