Η ελλειμματική ΕΡΤ ζητά αύξηση του προϋπολογισμού της - ποια η εμπλοκή του ΠΑΟΚ στην αύξηση αυτή;

MarketNews

Η ελλειμματική ΕΡΤ ζητά αύξηση του προϋπολογισμού της - ποια η εμπλοκή του ΠΑΟΚ στην αύξηση αυτή;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αυτές τις μέρες γίνεται λόγος για την πιθανή αλλαγή τηλεοπτικής κάλυψης για τον ΠΑΟΚ, αφού η πρόταση της ΕΡΤ για 8 έως 9 εκατ. ευρώ την χρονιά δεν αναμένεται να απαντηθεί από την NOVA, η οποία έχει ήδη καταθέσει επίσημα πρόταση στα 25 εκατ. ευρώ την τριετία.

Η ανάμειξη της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά ποδοσφαιρικά έχει ήδη γίνει ζημιογόνος καθώς για τα 17 εκατ. ευρώ που διέθετε πέρσι για τριετή συμβόλαια, «κατάφερε» να κερδίσει μόλις 2 εκατ. ευρώ από διαφημιστικά έσοδα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, με απόφαση της κυβέρνησης, η ΕΡΤ συμφώνησε με επτά ΠΑΕ, που δεν είχαν καταφέρει να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω των υψηλών απαιτήσεών τους σε σχέση με την τηλεοπτική τους απόδοση,  δίνοντά τους για μία τριετία 52 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 20 έως 25 που έδιναν ιδιωτικές πλατφόρμες.

Άρα, αφού η ΕΡΤ ζητά αύξηση του προϋπολογισμού της, είναι ένδειξη ότι θέλει να τα δώσει στον ΠΑΟΚ όπως φημολογείται; 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Στην Αθήνα, σήμερα, 20 Ιουνίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία  «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ») ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τη λήψη απόφασης επί του μοναδικού κατωτέρω θέματος διά περιφοράς του πρακτικού.

Στην πρόσκλησή του αυτή ανταποκρίθηκαν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθως το πρακτικό υπογράφεται από τους κ.κ. Χριστόφορο – Ευτύχιο Λεοντή, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιωάννη Δρόσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ελευθέριο Αρβανίτη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δημήτριο Παπαδημητρίου, Κατερίνα Τσατσαρώνη και Αριστοτέλη Μεταξά, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Του εν λόγω πρακτικού έλαβε γνώση ο κ. Βασίλειος Πατσιαντός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και η κα ΕλισάβετΒιδάλη Κελαγιάννη, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα Μόνο : Αναθεώρηση Προϋπολογισμού έτους 2019.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με αρ. πρωτ. : 684/20.06.2019, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει το προσχέδιο του αναθεωρημένου προϋπολογισμού 2019 και εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειμένου να υποβάλει αίτημα, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, για την αναθεώρησή του ύψους 7 εκ. € στον Λογ.10-16 (Καθαρή κτήση παγίων) με ισόποση επιβάρυνση του δημοσιονομικού αποτελέσματος που διαμορφώνεται στα μείον (-) 49 εκ. €, σύμφωνα με το συνημμένο στην εισήγηση πίνακα.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την υποβολή αιτήματος για την κάλυψη του αρνητικού ισοζυγίου με χρησιμοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρίας και εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειμένου να υποβάλλει το σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Ζ. ΔΡΟΣΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ ΑΕ) – ΓΕΜΗ 127248401000
ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 136
11527 ΑΘΗΝΑ
ΑΦΜ : 997476074 ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ. : 210 609 2525 ΦΑΞ : 210 606 6231