Και… συγγενείς ταξίδεψαν με το «ΕΦΚΑ travel» στην Ιρλανδία

Ελεύθερος Τύπος

Και… συγγενείς ταξίδεψαν με το «ΕΦΚΑ travel» στην Ιρλανδία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Δεν είναι μόνο τα 25 στελέχη που πέταξαν με τον «ΕΦΚΑ-Travel» στην Ιρλανδία. Σύμφωνα με τον “ΕΤ¨συμμετείχαν και συγγενικά πρόσωπα στο “ταξίδι επιμόρφωσης” .

Η διοίκηση λέει ότι το ταξίδι έγινε για να επιμορφωθούν στελέχη για την τεχνογνωσία του ιρλανδικού ασφαλιστικού μοντέλου στην οργάνωση των ελέγχων και στην επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν από τις ενοποιήσεις Ταμείων,ωστόσο εκκρεμεί η απάντηση γιατί μια τόσο σημαντική εμπειρία πάνω στο ιρλανδικό μοντέλο κρατήθηκε μυστική.

Η επίσκεψη και διαμονή είναι για 4 ημέρες (24-27 Ιουνίου) με 2 επιπλέον ημέρες άφιξης και αναχώρησης. Το ταξίδι πληρώνεται από την ίδια την εταιρία που την έχει προσλάβει ο ΕΦΚΑ για να του παρέχει τεχνογνωσία αλλά πέραν αυτών οι συμμετέχοντες πληρώθηκαν και με ένα έξτρα ημερήσιο ποσό για επιπλέον δαπάνες από την εταιρία που τους παρέχει το δωρεάν ταξίδι επιμόρφωσης στην Ιρλανδία.

Ο ΕΦΚΑ στην απάντησή του δεν αναφέρει λέξη ούτε για το πόσοι πήγαν στην αποστολή ούτε για το αν είναι σύνηθες μια ιδιωτική εταιρία που συνεργάζεται με το Δημόσιο και πληρώνεται από αυτό (εν προκειμένω από τον ΕΦΚΑ) να καταβάλλει πέραν των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και ημιδιατροφής, και ένα επιπλέον ποσό σε μετρητά για τα επιπλέον έξοδα κρατικών υπαλλήλων.

Αναπάντητο μένει και άλλο ένα ερώτημα: Πόσα πλήρωσε ο ΕΦΚΑ σε αυτά τα 3,5 χρόνια για να πάρει τεχνογνωσία από το ιρλανδικό μοντέλο οργάνωσης του ασφαλιστικού; Επιασαν τόπο τα χρήματα ή θα χρειαστούν και άλλα ταξίδια με τον «ΕΦΚΑ Travel»; Η διοίκηση του ΕΦΚΑ που αναγκάστηκε να παραδεχτεί μετά το δημοσίευμα του «Ε.Τ.» το μυστικό ταξίδι στην Ιρλανδία ισχυρίζεται ότι δημιουργούνται «ψευδείς εντυπώσεις»! Οι «σωστές εντυπώσεις» κατά τον ΕΦΚΑ για το ταξίδι των 25 ατόμων –και συγγενών ακόμη- στην Ιρλανδία είναι ότι «τα έξοδα τα πληρώνει η NiCO» και ότι πρόκειται για «επιμορφωτικό σεμινάριο που λαμβάνει χώρα σε μία μικρή επαρχιακή πόλη που εδρεύει αποκεντρωμένα το ιρλανδικό υπουργείο Εργασίας και τα ωράρια επιμόρφωσης των τεσσάρων (4) ημερών είναι καθημερινά από τις 9:00-18:00».