Κίνηση σε νέα υψηλά για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. σε μία συνεδρίαση που εκπέμπει αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στην οικονομία και στην αγορά.  Ο γενικός δείκτης ανακάμπτει σε νέα υψηλά σχεδόν διετίας, προσεγγίζοντας νωρίτερα τις 1.105 μονάδες και με τις συναλλαγές ιδιαίτερα αυξημένες, να προσεγγίζουν αυτή την ώρα τα 70 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος υπεραποδίδει και σήμερα με την Eurobank να βρίσκεται σε ένα διαρκές κρεσέντο ανόδου, προσεγγίζοντας τα 50 λεπτά, ενώ ακολουθεί στα 0,462 ευρώ η Πειραιώς, στο 1,20 η Εθνική και στα 0,595 ευρώ η Alpha.Όλες οι συστημικές τράπεζες βρίσκονται στο συν και προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

Η αγορά εκλαμβάνει θετικά την αναβάθμιση της οικονομίας, έστω και κατά μία μονάδα, από τη Fitch. To spread υποχώρησε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και μάλιστα στην προ μνημονίου εποχή, στις 778 μονάδες, με την απόδοση του δεκαετούς να διαμορφώνεται κοντά στο 8%.

Το καλό κλίμα έχει περάσει στο σύνολο του ταμπλό. Ο FTSE καταγράφει άνοδο 2,4%, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφει η MIG, πάνω από 8%, στα 41 λεπτά, κοντά στο 5% ενισχύεται η ΔΕΗ, για την οποία ελήφθη απόφαση ιδιωτικοποίησής της, άνω του 4% ανέρχονται τα κέρδη και για την ΕΧΑΕ, που έχει να λαμβάνει οφέλη από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και τη διαπραγμάτευση των warrants, κέρδη σχεδόν κατά 3% για τον Μυτιληναίο, λόγω θετικών αποτελεσμάτων στο πρώτο 3μηνο, κίνηση στα 8,95 ευρώ για τα ΕΛΠΕ, νέος γύρος ανόδου για τα ΣΩΛΚ, στα  2,54 ευρώ, με τα υψηλά έτους να εντοπίζονται στα 2,59, στα 2,22 ευρώ ενισχύεται η Ιντραλότ. Μεγάλα κέρδη πάνω από 2% καταγράφουν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και ΜΕΤΚΑ.

Facebook Comments