Ευρωζώνη: Πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο

MarketNews

Ευρωζώνη: Πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έγιναν λιγότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές τους τον Ιούλιο, καθώς η απογοήτευση στον μεταποιητικό τομέα διαμορφώθηκε σε χαμηλό έξι ετών, όταν η ευρωζώνη ταλανιζόταν από την κρίση κρατικού χρέους και την τραπεζική κρίση.

Η υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι απίθανο να ανακάμψει σημαντικά στους επόμενους μήνες, και αυξάνεται η πιθανότητα η ΕΚΤ να αποφασίσει να παράσχει νέα μέτρα τόνωσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε πτώση στις 102,7 μονάδες από τις 103,3 μονάδες τον Ιούνιο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.

Ο δείκτης κλίματος για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε στις -7,4 μονάδες από τις -5,6 μονάδες τον Ιούνιο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013.