Θα έρθει ο Οκτώβριος και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο και οι αριστερομπάχαλοι θα αποφασίσουν την κατάληψη  κάποιου τμήματος. 

Για δικαιολογία – αφορμή θα βρούν το οτιδήποτε κάνει η κυβέρνηση. 
Ακόμα και ο Θεός- η Τελειότητα  να κυβερνούσε, αφορμή παλι θα έβρισκαν. 
Είναι μανούλες σε αυτά. 

Αξίζει εδώ να εξηγήσω λίγο πως “νομιμοποιούν” ηθικά την όλη διαδικασία στην συνειδήση  των φοιτητών. 
Την ίδια μέρα που πρόκειται να γίνει η κατάληψη, “φοιτητής” του τμήματος, άγνωστος σε όλους, μπαίνει σε όλες τις αίθουσες διακόπτοντας το μάθημα (χωρίς φυσικά να χτυπήσει την πόρτα ή να ζητήσει συγγνωμη  για την διακοπή) και με βροντερή, γεμάτη πάθος φωνή και αποφασιστικότητα, ανακοινώνει την ώρα και τον τόπο γενικής συνέλευσης. 
Το αν αυτή  η απόφαση έχει παρθεί σε κάποιο συλλογικό όργανο των φοιτητών που προέκυψε από τις εκλογές, παραμένει πάντα αδιευκρίνιστο.
Η αξιοπιστία αυτών των οργάνων είναι τόση , όσο και τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών . Μηδενική. 
Ο τόπος της συνέλευσης συνήθως είναι ένα αμφιθέατρο όπου κάνουν μάθημα πρωτοετείς φοιτητές που είναι  “ψαρωμενοι”  και  πιο χαλαροί σε θέματα καταλήψεων σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα έτη που έχουν το άγχος του πτυχίου. 
Την προκαθορισμένη ώρα λοιπόν, μπαίνουν  μπούγιο στον χώρο 50-100 άτομα ανάλογα με το μέγεθος του τμήματος ή της σχολής.
Ξαφνικά βλέπεις φάτσες που δεν είχες ξαναδεί ποτέ . 

Που ήταν όλοι αυτοί τόσο καιρό αναρωτιέσαι  
Και με ποιο δικαίωμα θα ψηφίσουν;
Αν πας να  διατυπώσεις την εύλογη απορία σου, θα σου επιτεθούν ομαδικά: ” Τι είσαι εσύ  Μπάτσος,  που θες και εξακρίβωση στοιχείων; ” 
Αν επιμένεις, την προσφώνηση  “φασίστας ” και τον προπηλακισμό,τον έχεις σίγουρο. 
Πάντα βέβαια, θα βρεθεί κάποιος εύσωμος από την ομάδα που θα μπει ανάμεσα, να σε προστατέψει από τις άγριες διάθεσης τους και να σε ηρεμήσει και ίσως εν τέλει, να σε πάρει με το  μερος τους. Είπαμε είναι κατά της “βίας” . 

Ειδικά αυτή την σκηνή την έχω δει τόσες φορές που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι την προβάρουν στα φροντιστήρια της ΚΝΕ. 
Μετά από σύντομες επαναστατικές κορώνες για το θέμα της συνέλευσης (οποίο και αν είναι αυτό) κατατίθεται πρόταση για κατάληψη  και ψηφοφορία δι ανατάσεως της χειρός και όπως σωστά μαντεύετε, βγαίνει απόφαση υπέρ της καταλήψεως. Μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίζονται τα πανό,οι ντουντούκες και καθορίζεται η συντονιστική επιτροπή. 

Είδατε ποσό οργανωμένες μπορεί να είναι οι “αυθόρμητες” εκφάνσεις ενός  ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος;   
Πόσο υποθετικό σας φαίνεται το σενάριο μέχρι τώρα ; 
Και μετά τι;

Προφανώς  η κατάληψη είναι μια παράνομη πράξη. Τώρα με την κατάργηση του ασύλου η αστυνομία έχει την δυνατότητα να επέμβει.
Ποιός όμως θα την καλέσει;   
Από πρυτάνεις και καθηγητές δεν περιμένω πολλά. Όσοι δεν είναι αριστεροί  φοβούνται να αντιδράσουν γιατί θα στοχοποιηθούν. Είναι εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στην μαφία των αριστερών και θα δεχτούν τουλάχιστον διαχρονικό μπούλινγκ . 
Άρα η μόνη περίπτωση να επέμβει η αστυνομία θα είναι αν ειδοποιηθεί από φοιτητή ή ομάδα φοιτητών που  θα διαφωνεί με την κατάληψη, θα αντιδράσει και θα δεχτεί επίθεση από τους αριστερομπαχαλάκηδες.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι τώρα που υπάρχει η πολιτική βούληση για την πάταξη τέτοιων φαινομένων  δίνεται εντολή στην αστυνομία να παρέμβει, να επανακαταλάβει τον δημόσιο πανεπιστημιακό χώρο και να συλλάβει τους δράστες.
Θεωρείτε ότι δεν θα είναι προετοιμασμένοι; 

Ακόμα και αν καταφέρει η αστυνομία να σπάσει τις πόρτες θα βρεθεί αντιμέτωπη με άγριες διαθέσεις και αποφασισμένους επαγγελματίες του είδους,  έτοιμους για όλα.

Θα έχουν τα γνωστά  στυλιάρια και ότι άλλο χρειαστεί για να γίνει μάχη . Θα έχουν έτοιμα τα κινητά τους για να απαθανατίσουν την “ωμή αστυνομική βία” και να την διοχετεύσουν στα δεκάδες αριστερά και δήθεν αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης.

Στόχος είναι να φανεί η “βαρβαρότητα” των οργάνων της τάξης  και το αδίστακτο πρόσωπο της εξουσίας. Αν μάλιστα είναι και δεξιά κυβέρνηση, βούτυρο στο ψωμί τους . 
Μέχρι εδώ πόσο υποθετικό σας φαίνεται το σενάριο; 
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η αστυνομία έχει το τέλειο σχέδιο συλλαμβάνει όλους τους καταληψίες χωρίς έκτροπα και τους οδηγεί στην δικαιοσύνη.
Και μετά τι; 
Θα βγουν σε λίγες ώρες, θα γίνει η δίκη σε λίγα χρόνια όπου κανείς δεν θα θυμάται τίποτα και στην καλύτερη περίπτωση θα καταδικαστούν, αλλά με αναστολή ή εξαγορά της ποινής . Κοινώς ελεύθεροι και έτοιμοι να δράσουν  ξανά . 

Φαντάζομαι ότι  θα συμφωνείτε ότι με τα ισχύοντα δεδομένα αυτό είναι το πιθανότερο και μάλιστα θετικότερο  σενάριο. 
Πόσες τέτοιες επεμβάσεις αντέχει η αστυνομία μέχρι να παρουσιαστεί ένας νέος “Κορκονέας” που είτε λόγω ψυχοσύνθεσης είτε λόγω απειρίας θα κάνει το εγκληματικό λάθος που θα κοστίσει μια ζωή ή μια πολύ σοβαρή αναπηρία;  
Μην ξεγελιέστε, οι εγκέφαλοι της άλλης πλευράς είναι έτοιμοι να χυθεί αίμα  και να θυσιάσουν μια ζωή για να “κερδίσουν”  έναν  ήρωα που θα τους εξασφαλίσει την συμπόνοια της κοινης γνώμης , πολιτική καριέρα και γιατί όχι και την εξουσία . 
Σας θυμίζει κάτι ; 
Να βοηθήσω με δυο ονόματα.   
Γρηγορόπουλος -Τσίπρας.
Και πως αντιμετωπίζεται το θέμα των καταλήψεων; 

Είμαστε καταδικασμένοι να ανεχόμαστε εσαεί την αλητεία των καταληψιών και την διάλυση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης; 
Η λύση είναι η αστυνομία να επέμβει αποτελεσματικά και με σχέδιο μια και μοναδική φορά.

Πριν από αυτό θα πρέπει όμως να έχουν συμβεί τα εξής:
1) Να καθιερωθεί η κάρτα εισόδου σε όλα τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα έτσι ώστε η αστυνομία να έχει να αντιμετωπίσει μόνο φοιτητές και όχι επαγγελματίες μπαχαλακηδες ή ακόμα και εισαγόμενους εγκληματίες. 
2) Να έχει ψηφιστεί νόμος που θα αποβάλλει δια βίου από τα δημόσια πανεπιστήμια όσους θα συμμετάσχουν σε κατάληψη . 
3) Οσοι θα συλληφθούν θα δικαστούν άμεσα και θα καταδικάσουν σε τριετή ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή . 
4) Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω να υπαρχει διαρκής και συστηματική ενημέρωση των πολιτών για το ποιά είναι τα αποτελέσματα των έργων και πράξεων των καταληψιών . 
Πόσο κοστίζουν, πόσο  υποβαθμίζουν τις σπουδές των παιδιών μας ακόμα και για τον  κίνδυνο  που διατρέχει η ίδια τους η ζωή. 

Μετά από όλα αυτά θα δούμε πόσοι απο τους θρασύδειλους που εξουσιάζουν την ανώτατη παιδεία τολμήσουν να χάσουν τρία χρόνια από την ζωή τους υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό τους και όχι των παιδιών μας.
Αν η  κατάργηση  του ασύλου σημαίνει ότι υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για την θεραπεία του καρκινώματος θα φανεί στη πράξη .

Και οι πράξεις μας φέρουν πάντα την μεγαλύτερη ευθύνη.

Ο γράφων δεν την ανέλαβε πριν 30 χρόνια όταν ήταν φοιτητής. Με αυτό το ποστ  έστω και καθυστερημένα αναλαμβάνω ένα μέρος της. 
Και όχι απο ανιδιοτέλεια. 
Του χρόνου η μεγάλη μου κόρη θα είναι πιθανότατα φοιτήτρια.
Το οφείλω σε αυτήν.
Το οφείλουμε όλοι στα παιδιά μας.

Facebook Comments