Χ. Στυλιανίδης: Σπάνιος συντονισμός στην πυρκαγιά στην Εύβοια

MarketNews

Χ. Στυλιανίδης: Σπάνιος συντονισμός στην πυρκαγιά στην Εύβοια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε, αρχικά, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την ενημέρωση που του έγινε για τη πυρκαγιά στην Εύβοια, αλλά και για όλη την επικράτεια.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε πως «Με την εμπειρία μου ως επίτροπος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, μπορώ να πω πως πρόκειται για έναν σπάνιο συντονισμό στην πυρκαγιά στην Εύβοια. Παρά τις αντίξοες συνθήκες κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή απώλειας ζωής».

Συνέχισε λέγοντας πως «Η συμβολή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μέσω του «rescEU». Ήδη έχει έρθει βοήθεια από Ιταλία και Κροατία, ενώ ακολουθεί η Ισπανία».

Ο επίτροπος τόνισε πως τα πιο σημαντικά σε τέτοιες καταστάσεις είναι η πρόληψη και η προετοιμασία, ενώ σημείωσε πως «Μεγάλη σημασία είχε αυτές τις ημέρες η πολλή καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ειδικούς».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε με την σειρά του πως «Χθες καταφέραμε τα βασικά, να υπερασπιστούμε τις ανθρώπινες ζωές και  τις περιουσίες των ανθρώπων. Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό συμβολίζει και η παρουσία του κ. Στυλιανίδη, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».