Το «καλύτερο παρά ποτέ» κλίμα που επικράτησε για την Ελλάδα στο τελευταίο Eurogroup μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημερώνοντας τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και την έγκριση της διπλής δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, για την Ελλάδα, ο κ. Στουρνάρας είχε μιλήσει για κλίμα «διθυραμβικό», ενώ είχε προσθέσει ότι η απόφαση «είναι σαφώς μία επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα πάει καλά, αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Αναφερθείς στην έγκριση της διπλής δόσης, για την οποία χρειάσθηκε «εντατική προετοιμασία» είπε ότι τα 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν εντός του τρέχοντος μηνός, ενώ τα επόμενα 3,3 δισ. ευρώ τον Ιούνιο εφόσον εκπληρωθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την εφαρμογή της νομοθεσίας για τη διαφθορά, καθώς και το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας τόνισε την επισήμανση στα συμπεράσματα του Eurogroup ότι η Ελλάδα έκανε περαιτέρω πρόοδο στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της.

«Η Ελλάδα ανακτά με ταχύτητα την ανταγωνιστικότητά της», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας χωρίς ωστόσο να παραλείψει να προσθέσει ότι «ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς και δύσκολος, αλλά ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έξοδο από την κρίση».

Facebook Comments