Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου μετά την επίθεση στην Aramco – στο +1,6% και ο χρυσός

2 λεπτά ανάγνωση
16 Σεπτεμβρίου 2019

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σήμερα, με άνοδο πάνω από 10% έπειτα από τις επιθέσεις το Σάββατο εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Το αργό WTI, έφτασε τα 60,71 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση 10,68%, ενώ η τιμή του Μπρεντ στα 67,31 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 11,77%).

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ωθούν και πάλι τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο των πολύτιμων μετάλλων. Η τιμή του χρυσού και του αργύρου επιδίδεται σήμερα σε ράλι, στον απόηχο των επιθέσεων σε κρίσιμες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, που εκτίναξαν σε υψηλά εξαμήνου και τις τιμές του αργού.

Η τιμή σποτ του χρυσού καταγράφει άνοδο 1,6% στα 1.512,14 δολάρια η ουγκιά ενώ του αργύρου κάνει άλμα 3,2% στα 17,9938 δολάρια η ουγκιά.

 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Ισχυρό άλμα άνω του 3% λόγω Μέσης Ανατολής

Ισχυρό ράλι στις τιμές του πετρελαίου προκαλεί την Τετάρτη η νέα κλιμάκωση

Το Brent σπάει τα $100 και πυροδοτεί νέο κύμα ανησυχίας

Το πετρέλαιο Brent κρατά την τιμή του πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και εντείνει

Πετρέλαιο στα $100 – Διπλή απειλή σε Ορμούζ και Ερυθρά Θάλασσα

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγοραστές αυξάνουν