Πιθανή η αύξηση της τιμής της βενζίνης λένε οι πρατηριούχοι

MarketNews

Πιθανή η αύξηση της τιμής της βενζίνης λένε οι πρατηριούχοι, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η βενζίνη στα νησιά ενδέχεται να φτάσει στα 2 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,40 ευρώ σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές εκτιμούν οι εκπρόσωποι των ελλήνων πρατηριούχων, στον απόηχο των επιθέσεων σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου σημείωσε πως η αύξηση της τιμής του αργού θα επηρεάσει σειρά αγροτικών προϊόντων, στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο.

Στον ιστότοπό της η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως περιμένει «σημαντική αύξηση» στις τιμές όλων των καυσίμων αύριο Τετάρτη.

Την Δευτέρα, όταν έλαβε χώρα η μεγάλη άνοδος στην τιμή του αργού, η μέση τιμή της βενζίνης στην επικράτεια έμεινε σταθερή σε γενικές γραμμές σταθερή σε σχέση με την Κυριακή.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων ήταν αμετάβλητη στα 1,589 ευρώ ενώ η αμόλυβδη 100 οκτανίων αυξήθηκε ελαφρά στα 1,815 ευρώ, έναντι 1,809 την Κυριακή, σύμφωνα με το τακτικό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αυτή την περίοδο δεν καταγράφεται κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, όμως η εικόνα θα αλλάξει όσο πλησιάζει ο χειμώνας.