Τι ήθελαν και δεν άκουσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τον έμπειρο Αλέκο Φλαμπουράρη; Καλά τα έλεγε ότι θα έπρεπε να αποφύγουν την αυτοκριτική, δεν το έπραξαν και οι ασκοί άνοιξαν, κάθε μέρα ένα κορυφαίο πολιτικό στέλεχος κάνει δηλώσεις για το 2015 που τσακίζουν το προφίλ του iΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως μέρα με την μέρα και από διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης, δείχνουν ότι η χώρα όντως απέφυγε μια τριπλή έξοδο και μια ολική καταστροφή. Έφτασε κοντά στην έξοδο από την Ευρώπη, την ευρωζώνη και την Σέγκεν.

Καθόλου άσχημα, αποτελέσματα για πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης, αν δεν πληρώνεις το μάρμαρο βέβαια, αν δεν είσαι απλός πολίτης και όχι αριστερός των σαλονιών…

Είναι Κυριακή πρωί, είσαι αγουροξυπνημένος και βλέπεις ΣΚΑΪ, ακούς τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη να ρωτά τον πρώην Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη αν ήταν λανθασμένη η επιλογή Βαρουφάκη και εκεί που περιμένεις, ότι κάπως θα μαζευτεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τα εκατοντάδες πασοκικά χιλιόμετρα στο κοντέρ του, κάνει την έκπληξη! Όχι μόνο δεν ψάχνει έναν ελιγμό αλλά απαντά ευθέως, ότι αν δεν υπήρχε ο Βαρουφάκης θα έπρεπε να τον έχουν εφεύρει στον ΣΥΡΙΖΑ, με δικά του λόγια: «Νομίζω ότι ο κύριος Βαρουφάκης ιστορικά αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχαμε ανακαλύψει για να οδηγήσουμε σε διαπραγμάτευση τους θεσμούς».

Τις μέρες του δημοψηφίσματος, όταν οι ουρές στις τράπεζες για τα 50 ευρώ της ημέρας γέμιζαν, όταν συνταξιούχοι αγχωμένοι και απελπισμένοι έφταναν στα όρια τους, όταν οικογένειες έφταναν σε απόγνωση και κανείς δεν ήξερε τι ξημέρωνε κάποιοι ήξεραν. Είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό, δεν περίμεναν στις ουρές, ήταν άνετοι, επαναστατούσαν από πολυτελείς καναπέδες και όταν το Grexit έφτασε μπροστά τους ως καναπεδάτοι δεν αγχώθηκαν έκαναν σαν έτοιμοι από καιρό μια ακόμα κυβίστηση. Μια κωλοτούμπα που είχε τεράστιο κόστος για την χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και το περιθώριο της επιστροφής στην ανάπτυξη, την έκανε και επίσημα μη κανονική.

Όμως τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν ταλαιπωρήθηκαν, δικαίως ο Χρήστος Σπίρτζης νιώθει ευγνωμοσύνη για την επιλογή Βαρουφάκη, δικαίως λέει ότι θα έπρεπε να τον έχουν ανακαλύψει αν δεν υπήρχε. Χωρίς τον τεχνητό διχασμό της τότε περιόδου, χωρίς τα συνθήματα μίσους, χωρίς τους «Γερμανοτσολιάδες» της άλλης πλευράς, χωρίς τα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και τα ή «εμείς ή αυτοί» δεν θα υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, άρα και εξουσία.

Λένε ότι πρέπει να θυμάσαι από που ξεκίνησες για να έχεις προορισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι δεν έχουν ξεχάσει από που ξεκίνησαν, δεν μετανιώνουν, ένα ρητορικό ερώτημα μόνο η αφετηρία τους δείχνει να έχει προορισμό, την μετεξέλιξη σε ένα κόμμα της ευρωπαϊκής, σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας;

Η «συντρόφισσα» Τζάκρη ξέρει, το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει δεν συγκρίνεται με το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε πέρασε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ; Βρέθηκε σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ; Το πολιτικό πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ, της έδωσε το θάρρος να επενδύει σε κενά μνήμης… Είπε και εκείνη την δική της αλήθεια.

Όσο περνάει ο καιρός και αφού οι «σύντροφοι» δεν άκουσαν τον Αλέκο Φλαμπουράρη, θα ακούμε μόνο αλήθειες, ναι τα λεγόμενα τους κρύβουν αλήθειες, ας μην γελάμε με αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments