Πολλά και περίεργα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και με τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί περιοδείες στα παλιά ιστορικά κάστρα του ΠΑΣΟΚ (Πάτρα, Κρήτη) για να φέρει νέα μέλη στον iΣΥΡΙΖΑ.

Ας εξηγήσουμε… Ο ξάδερφος του πρωθυπουργού και βουλευτής πλέον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Νέα Σελίδα» τόνισε ότι η εκλογή ηγεσίας από την βάση θα ήταν από μόνη της πολιτικό γεγονός. Θα επικύρωνε μάλιστα όπως είπε και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινωνία. Ενδιαφέρον αυτό, εστιάζει στην αποδοχή του Τσίπρα και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται όμως λίγο αργότερα ο άλλος σύντροφος, ο Πάνος Λάμπρου που ανήκει στους «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και με ανάρτηση του στο facebook, τα βάζει με τον ξάδερφο Τσίπρα που μίλησε για εκλογή ηγεσίας από την βάση και όχι από το συνέδριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «ρε τι τραβάμε με τα ξαδέρφια».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη και στην οποία εξήγησε ότι δεν ήταν καλά παραδείγματα οι ανοιχτές διαδικασίες εκλογής πρώτα του Γιώργου Παπανδρέου, μετά του Αντώνη Σαμαρά και τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημείωσε επίσης ότι σε αυτή την φάση δεν χρειάζεται.

Επειδή πίσω από τις λέξεις τελικά όντως κρύβεται ο Αλέξης, ο χρονικός προσδιορισμός «σε αυτή την φάση» καθόλου τυχαίος δεν είναι και καθόλου άδικα δεν ανησυχούν οι «53» και η υπόλοιπη εσωκομματική αντιπολίτευση που δεν επιθυμούν την εκλογή ηγεσίας από την βάση. Βλέπουν την διαδικασία αυτή ως προθάλαμο για κόμμα ενός ανδρός με νέα μέλη που θα στηρίζουν απόλυτα την «γραμμή» Τσίπρα και μακριά από τις αρχές του παραδοσιακού, αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλειδί βρίσκεται σε αυτό το σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί μετά το συνέδριο που θα τον εκλέξει ξανά και χωρίς εννοείται αντίπαλο να προχωρήσει και σε εκλογή ηγεσίας από την βάση. Θα φέρει έτσι προσωρινή ηρεμία στους διαφωνούντες μέχρι το συνέδριο και μετά έχει την δυνατότητα να τους εκλπήξει.

Λίγο αργότερα όμως μπορεί και σύμφωνα με πληροφορίες που δικαιολογούν και την στάση του έμπειρου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Λάμπρου να προχωρήσει σε καταστατική αλλαγή και στη συνέχεια σε εκλογή ηγεσίας και από την βάση, κλειδώνοντας για «πάντα» την ηγετική καρέκλα.

Συνοπτικά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει αφού ηρεμήσει και υπνωτίσει τους «συντρόφους» στο συνέδριο να τους σοκάρει για ακόμα μια φορά, βγάζοντας τους εκτός πλάνου…Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments