Υπερβολικό χαρακτηρίζει το ράλι των ελληνικών ομολόγων η Societe Generale, σημειώνοντας πως οι αποτιμήσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων είναι πλέον “πολύ ανεβασμένες” μετά και τον μηδενισμό των ελληνο-ιταλικών spreads την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι προχωρά σε ρευστοποίηση των θέσεών της στους ελληνικούς 10ετείς τίτλους αν και μακροπρόθεσμα δηλώνει θετική.

Η έκθεση της SocGen έρχεται μετά το “επιθετικό” report της UBS την Παρασκευή,  όπου η ελβετική τράπεζα σημείωσε ότι διατηρεί την Ελλάδα στη λίστα των εκδοτών “προς αποφυγή”, και συστήνει στους επενδυτές πώληση των ελληνικών κρατικών ομολόγων που έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών, πέραν του 2021 δηλαδή όταν και δεν θα υπάρχει η ασφάλεια του μεγάλου cash buffer.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την Παρασκευή σημειώθηκε έντονη άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών 10ετών τίτλων, οι οποίες ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν στο 1,37% από 1,21% την Πέμπτη, με το ελληνο-ιταλικό spread να επιστρέφει στα θετικά. Σήμερα σημειώνεται μικρή αποκλιμάκωση, με το ελληνικό 10ετές να διαπραγματεύεται στο 1,323% και ακριβώς στα ίδια επίπεδα με το ιταλικό.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments