Όσοι απορήσατε με την ψυχραιμία του Νίκου Φίλη όταν τον καθύβριζαν οι συγκεντρωμένοι στην ΑΣΟΕΕ λησμονείτε ότι έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή για να μάθε το savoire faire της ψευτοεπανάστασης.

Γνωρίζει ότι πρέπει να βρίσκεται εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή. Όχι για να προστατέψει τις ζωές των φοιτητών όπως δήλωσε η συντρόφισσα Θεανώ Φωτίου. Απλά για τη φωτογραφία. Αδιαφορεί για το αν θα τον βρίζουν οι παρευρισκόμενοι. Δεν απευθύνεται σε αυτούς αλλά σε δεκάδες χιλιάδες -δυνάμει- ψηφοφόρους του, οι οποίοι έζησαν για δεκαετίες έχοντας εξιδανικεύσει μια επανάσταση χωρίς αιτία. Σε ακόμη περισσότερους που κουβαλούν τα αντιδεξιά και εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα. Στους πολλούς που θέλουν να φύγει ο Μητσοτάκης γιατί απλά θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα πρεσβεύει. Αυτή την εικόνα των ΜΑΤ εντός ενός πανεπιστημίου δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη ένας επαγγελματίας της πολιτικής όπως ο Νίκος Φίλης.

Είναι προφανές ότι ο πρώην Υπουργός Παιδείας δεν νοιάζεται για την Παιδεία. Δεν έκανε ο ίδιος τίποτε όταν ήταν Υπουργός για να αδειάσει τα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ από στειλιάρια, κράνη και μπουκάλια. Δεν έκανε τίποτε για να σταματήσει η ομηρία των πανεπιστημίων από γκρουπούσκουλα κάθε λογής. Τώρα τον έπιασε ο πόνος που έμεινε κλειστή η σχολή και πήγε να υπερασπιστεί το δικαίωμα των “φοιτητών” στη συνέλευση.

Κυρίως όμως δεν ήταν εκεί όταν αλήτες έδειραν τον Άγγελο Συρίγο έξω από το Πάντειο. Ούτε όταν στο Δημοκρίτειο έχτιζαν τον Ιωακείμ Γρυσπολάκη μέσα στο γραφείο του. Ούτε φυσικά όταν το 2008 ο πρύτανης του ΑΠΘ Αν. Μάνθος διεγνώσθη με «εγκεφαλική διάσειση μετρίου βαθμού» μετά από παρέμβαση «φοιτητών». Δεν συμπαραστάθηκε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Γεροθανάση όταν τον κλείδωσαν μαζί με άλλα μέλη ΔΕΠ στο γραφείο του.

Και αν δεν συγκινείται από τις περιπέτειες των ακαδημαϊκών, ο κος Φίλης δεν πήγε στην ΑΣΟΕΕ ούτε όταν αριστεριστές έδειραν (!) έναν ανάπηρο ακτιβιστή φοιτητή που τόλμησε να εμφανιστεί στο άντρο τους. Τότε ήταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα κόπτεται για το κλειστό πανεπιστήμιο και ντα δικαιώματα των φοιτητών. Προκειμένου να βγει μια σέλφι μπροστά σε ότι μοιάζει με «επανάσταση» θα υποστεί και τις ύβρεις αλλά και ότι άλλο. Στην πραγματικότητα απλώς ετοιμάζει το πολιτικό του comeback που χρειάζεται μερικές δόσεις επανάστασης για να μην του πάρουν οι πασοκογενείς την κομματική καρέκλα…

Facebook Comments