Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία,  καθώς ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη γειτονική χώρα θα συνεχιστεί κανονικά.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το προσωρινό πάγωμα των ΜΟΕ, αποτελούσε αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις τουρκικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών και δη την υπογραφή συμφώνου με τη Λιβύη.

Νωρίτερα:

Στην αναστολή των συζητήσεων με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σε στρατιωτικό επίπεδο προχωρά η Αθήνα, μετά τις τουρκικές προκλήσεις της τελευταίας περιόδου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή.

Οι σχετικές συζητήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν εντός του μηνός στην Αθήνα. Μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης αλλά τη δημοσιοποίηση χαρτών για τα θαλάσσια σύνορα, η Αθήνα φαίνεται πως κρίνει ότι σε αυτή τη φάση οι συζητήσεις δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα.

Νωρίτερα, μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα υπερασπίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα δικαιώματα της Ελλάδας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έστειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, μιλώντας στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους τόνισε την σταθερή παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημείωσε: «Πρέπει να κινηθούμε νοτιότερα. Ό,τι ισχύει για τις βραχονησίδες, το ίδιο ισχύει και για την υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παραβίασή της».

Facebook Comments