Η πρώτη γυναίκα ΠτΔ: Νέα εποχή με σφραγίδα Μητσοτάκη

Κουβαράς Γιώργος

Η πρώτη γυναίκα ΠτΔ: Νέα εποχή με σφραγίδα Μητσοτάκη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακελαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κυρίως όμως η επιχειρηματολογία με την οποία την ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνουν το πέρασμα της χώρας σε μια νέα εποχή.

Και το γεγονός ότι δεν επελέγη πολιτικό πρόσωπο για το ύπατο αξίωμα συνιστά επιβεβαίωση της προσπάθειας να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Έστω κι αν αυτό αδικεί ορισμένους Έλληνες πολιτικούς.

Η τοποθέτηση μιας γυναίκας στο ανώτατο αξίωμα είναι μήνυμα προόδου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια γυναίκα με τεράστια επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση, που έχει συνδέσει τη διαδρομή της στο δικαστικό σώμα και με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το πιο σημαντικό όμως σε αυτή τη φάση είναι ο συμβολισμός της εμπιστσύνης σε μια κορυφαία δικαστική λειτουργό, την ώρα που στην προανακριτική της Βουλής έχει ανοίξει το καπάκι και αναδύεται η δυσοσμία ενός παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί την ιστορική συγκυρία και επιχειρεί να συνδυάσει την έξοδο από την κρίση με μια φυγή προς τα εμπρός σε όλα τα επίπεδα. Με την επιλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας βάζει τη σφραγίδα του στη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει για τη χώρα. Θα είναι ευχής έργο να τον ακολουθήσουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.