Δύο νεκροί εντός 10 ημερών στη Μόρια

MarketNews

Δύο νεκροί εντός 10 ημερών στη Μόρια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Και δεύτερος νεκρός μετανάστης στη Μόρια, μετά τον απαγχονισμό Ιρανού ανήμερα των Φώτων. Την Τρίτη κατέληξε 20χρονος που είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι στον καταυλισμό της Μόριας.

Ο 20χρονος από το Κονγκό νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Τον νεαρό είχε μαχαιρώσει για να του κλέψει το κινητό τηλέφωνο, 27χρονος Αφγανός στον καταυλισμό της Μόριας τον οποίο είχε επισκεφθεί για να δει ομοεθνείς του. Δε διέμενε εκεί αλλά σε ξενώνα στην πόλη δεδομένου ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε διασωθεί σε ναυάγιο βάρκας με νεκρούς.

Λόγω του τραυματισμού του 20χρονου είχαν προκληθεί μικρής έντασης συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών το πρωί της 3ης Ιανουαρίου έξω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ της Μόριας κρατούνται αυτή τη στιγμή 85 συνολικά άτομα για τα οποία συντρέχουν διάφοροι λόγοι κράτησης, κυρίω χαμηλού προσφυγικού προφίλ με λιγότερες πιθανότητες να πάρουν άσυλο ή άτομα που επιστρέφουν στην Τουρκία.