Σε μια περίοδο με πλείστες όσες προκλήσεις, ιδίως στο μετερίζι των εθνικών θεμάτων, μια επιλογή ενός κυβερνητικού στελέχους δεν θα έπρεπε να προκαλεί μεγάλες συζητήσεις. Πράγματι, έτσι είναι. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο της Αριστοτελίας Πελώνη για τη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου δείχνει αντανακλαστικά.

Με την επιλογή της Αριστοτελίας Πελώνη, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ότι ακούει. Γιατί, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γκρινιάζει για την «μιντιακή υπεροπλία» της ΝΔ, η κυβέρνηση, όμως, πολλές φορές χωλαίνει ως προς το αφήγημά της. Χρειάζεται αυτό που στην επικοινωνία λέγεται πλέον «σπινάρισμα», η διαμόρφωση, δηλαδή, ενός πολιτικού αφηγήματος. Μέχρι τώρα, το Μέγαρο Μαξίμου έπαιρνε κακό βαθμό σε αυτό. Όχι γιατί τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου δεν είναι καταρτισμένα, αλλά γιατί πολλές φορές «πνίγονται». Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε την υφέρπουσα κριτική στην πιάτσα.

Η κ. Πελώνη επελέγη γι’ αυτή τη δουλειά. Θα βγαίνει και στα ΜΜΕ από τη Δευτέρα και μετά, όταν και θα αναλάβει καθήκοντα. Αλλά, πέρα από τον φρέσκο αέρα που θα δώσει στην κυβερνητική εικόνα, η νέα αναπληρώτρια του Στέλιου Πέτσα θα είναι επιφορτισμένη και, όχι απλώς με το να περνά «τη γραμμή» της κυβέρνησης, αλλά να διαμορφώνει μια πειστική «ιστορία» γύρω από την κυβερνητική καθημερινότητα και τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και, για να είμαστε ειλικρινείς, επειδή η στήλη γνωρίζει καλά την κ. Πελώνη από τις μέρες της στο πολιτικό ρεπορτάζ, πρόκειται για μια εξαιρετικά εύστοχη επιλογή.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments