Η δήλωση του Νότη Μηταράκη, χθες το πρωί, στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση «παγώνει» για μια εβδομάδα την εφαρμογή της ΠΝΠ για επίταξη συγκεκριμένων περιοχών στα νησιά για την κατασκευή κλειστών κέντρων, χτύπησε καμπανάκια στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Εξ ου και, μετά την εμφάνισή του στην ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεργάτες του πρωθυπουργού εξηγούν ότι συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα, αλλά καθιστούν σαφές ότι ο πρωθυπουργός εξεπλάγη αρνητικά με την αναφορά του υπουργού του. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση εμφανίστηκε να σαλπίζει…υποχώρηση, την ώρα που όλες τις προηγούμενες μέρες επέμενε ότι είχε γίνει εξαντλητική συζήτηση και είχε έρθει η ώρα των αποφάσεων. 

Κυβερνητικές πηγές, βεβαίως, εξηγούν ότι, ουσιωδώς, η τοποθέτηση Μηταράκη δεν ήταν λάθος, πέρα από το λεκτικό. Και αυτό γιατί, αυτή την εβδομάδα, δεν υπήρχε περίπτωση να μπουν μπουλντόζες, συνεπώς η κυβέρνηση είχε το περιθώριο να πετάξει την μπάλα στους νησιώτες και να τους καταστήσει συνυπεύθυνος για την απόφαση. Άλλωστε, η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να μην κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα. Απλώς, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει και οι νησιώτες να μπουν στο παιχνίδι της συναπόφασης και να μην μείνουν απλώς απ’ έξω, πετροβολώντας τις κυβερνητικές αποφάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μηταράκης έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και στο Μαξίμου, αλλά και στα στελέχη της ΝΔ, τόσο για την αποφασιστικότητά του όσο και για τη γνώση του επί του θέματος. Εξ ου και το λεκτικό «φάλτσο» ξένισε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments