Το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη στον Μηταράκη για το «πάγωμα» των επιτάξεων

MarketNews

Το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη στον Μηταράκη για το «πάγωμα» των επιτάξεων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Παραλίγο ενδοκυβερνητικούς διαξιφισμούς να επιφέρουν τα όσα είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Nότης Μηταράκης το πρωί στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μηταράκης, βρέθηκε στην ΕΡΤ μαζί με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και κατά τη συζήτηση, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στον διάλογο με τους νησιώτες, δήλωσε ότι δίνει μια εβδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους, κατάλληλους για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας των μεταναστών.

Η πρόταση αυτή του υπουργού προέκυψε από τη συζήτηση ώστε να δοθεί ο χρόνος στους νησιώτες για να διερευνήσουν εναλλακτικές.

Έτσι μετά το τέλος της εκπομπής, σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Μηταράκη, οι δυο άνδρες συζήτησαν το θέμα και εκτίμησαν ότι είναι η πιο προσήκουσα ενέργεια να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην αυτοδιοίκηση πριν ξεκινήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων.

Μπουλντόζες δεν μπορούσαν να μπουν στους χώρους που προορίζονται για τις κλειστές δομές μέχρι τη Δευτέρα, οπότε δόθηκε από την κυβέρνηση προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στις τοπικές κοινωνίες να υποδείξουν έναν άλλο χώρο για να δημιουργηθούν.

Το βασικό πρόβλημα είναι η χωροθέτηση που έχει γίνει, καθώς είναι δύσκολο στα νησιά να βρεθούν χώροι που θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, αν οι τοπικοί φορείς έχουν εναλλακτική λύση η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις.

Με γνώμονα, όμως, ότι δεν υπάρχουν άλλοι ανάλογοι χώροι, από βδομάδα θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες δημιουργίας των κλειστών δομών.