Η ένταση ξεκίνησε με το καλημέρα και στη συνεδρίαση της προανακριτικής καθώς ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Βασίλης Υψηλάντης σχολίασαν σε ιδιαίτερα έντονους τόνους τα όσα δήλωσε χθες ο Γιάννης Ραγκούσης περί μεθόδων σικελικής μαφίας που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία της προανακριτικής.

O κ. Μαρκόπουλος ζήτησε δέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ακούγονται φράσεις όπως «μαφία» κλπ καθώς οι μάρτυρες βρίσκονται σε ευαίσθητη φάση.

Ο Βασίλης Υψηλάντης χαρακτήρισε τον Γιάννη Ραγκούση ξεφτίλα.

Βασίλης Υψηλάντης: Οποίος είπε για εμένα πως είμαι μαφιόζος του το επιστρέφω. Είναι ξεφτίλας οποίος μιλάει με τέτοιο τρόπο. Να αναλάβει την ευθύνη της η επιτροπή προστασίας μαρτύρων. Να φέρει εις πέρας το έργο της. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Πρέπει να φθάσουμε στον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι διαπράττει πρωτοφανείς θεσμικές αθλιότητες προκειμένου να μην υπάρξει δίωξη κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Γιάννης Ραγκούσης: Αφού δεν πετύχατε στο plan A, δηλαδή δεν καταφέρατε να αφαιρέσετε το φάκελο του σκανδάλου από την εισαγγελέα Τουλουπάκη μετά τη συντριβή σας από την ολομέλεια Εφετών, τώρα επιχειρείτε το plan B σας.

Επιχειρείτε να εξοντώσετε τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Διαπράττετε αυτές τις πρωτοφανείς θεσμικές δολιότητες με ένα και μοναδικό σκοπό!

Να αποσοβήσετε ενδεχόμενη δίωξη κατά Άδωνι Γεωργιάδη που θα συνεπάγεται κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του ΣυΡιζΑ ο εισηγητής του Σπύρος Λάππας σχολίασε το ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σπύρος Λάππας: Το έγγραφο Μπρακουμάτσου ζητά να εφαρμοστεί η ΚΥΑ και όσα αυτή προβλέπει για την εξέταση προστατευόμενων μαρτύρων στη ΓΑΔΑ.

Θέλουμε να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως ορίζει η ΚΥΑ και θέλει η ΓΑΔΑ.

Facebook Comments