«Συνεδριάζει αύριο η Ιερά Σύνοδος και ελπίζουμε να πάρει τη σωστή απόφαση» δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνοντας τα νέα στοιχεία που καταγράφουν 331 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας με 4 νεκρούς μέχρι τώρα.

Αυτά απόψε, Κυριακή βράδυ, ενώ έχει προηγηθεί μαζική προσέλευση πιστών στις εκκλησίες σήμερα το πρωί.

Η ψυχολογική πίεση που δεχόμαστε όλοι αυτή την περίοδο, το απόλυτα κατανοητό και δικαιολογημένο άγχος, η συνειδητοποίηση της αδυναμίας μας μπροστά σε μια πανδημία κάνει συχνά ακόμη κι αυτούς που δεν έχουν βαθιά πίστη να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο Θεό. Για τους αληθινά πιστούς, για τους περισσότερους Έλληνες δηλαδή, η ανάγκη για προσευχή αυτές τις μέρες είναι πιο έντονη και θα πρέπει να είναι σεβαστή από όλους ακόμη και από αυτούς που δεν έχουν πίστη στο Θεό. Όσο μεγαλύτερη όμως είναι η ανάγκη για προσευχή, τόσο πιο έντονη γίνεται για αρκετούς συμπολίτες μας και η ανάγκη να πάνε στην Εκκλησία και να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία. Το γεγονός αυτό τους φέρνει αντιμέτωπους με έναν κίνδυνο που οι ίδιοι δεν συνειδητοποιούν ή έστω υποβαθμίζουν, θεωρώντας – εσφαλμένα – ότι η χάρη του Θεού υπερβαίνει ή αναιρεί τον όποιο κίνδυνο. Έτσι, θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και όλους μας, συμβάλλοντας στην ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στο πρόσφατο διάγγελμά του ότι εμπιστεύεται την Επιστήμη και ότι αυτό που κρίνεται αυτή την ώρα δεν είναι η πίστη στο Θεό αλλά η πίστη στη Δημόσια Υγεία. Η Ιερά Σύνοδος οφείλει η ίδια να αναλάβει τις ευθύνες της και να κλείσει τις εκκλησίες. Η πίστη πρέπει να είναι όπλο απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού κι όχι να αφήνεται να μετατραπεί σε μοχλό για τη διασπορά του. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν όλοι γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία αυτών που συνωστίζονται στις εκκλησίες είναι οι ηλικιωμένοι, που αποτελούν και ομάδα υψηλού κινδύνου για τον κορωνοιό. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες ούτε απομένει άλλος χρόνος. Αν δεν το αντιλαμβάνεται η Ιερά Σύνοδος, οφείλει να το επιβάλει η κυβέρνηση.

Facebook Comments