Η χώρα βρίσκεται σε περίπου πολεμική κατάσταση. Και στο μέτωπο της επιδημίας τα πηγαίνει εξαιρετικά. Η χώρα και η Κυβέρνηση πέρα από κάθε αμφιβολία έχει πετύχει εκπληκτικά αποτελέσματα σε σύγκριση με κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε χαμηλό αριθμό νεκρών και βαριά ασθενών, παρά το ότι έχει ένα από τα πιο αδύναμα συστήματα υγείας. 
 
Όσο εκπληκτική όμως είναι τον τελευταίο καιρό η απόδοση της Κυβερνήσεως στον τομέα της Υγείας, όπως και σε αυτούς της δημόσιας τάξεως και της εθνικής αμύνης τόσο εντυπωσιακά εξελίσσεται σε φιάσκο η διαχείριση του οικονομικού μετώπου αυτού του πολέμου. Η Κυβέρνηση μας ζητάει να συστρατευθούμε στον αγώνα, κάτι που χωρις αντιρρήσεις κάνουμε, αλλά δε στέλνει τον ίδιο λογαριασμό σε όλους. Ενώ καταλαβαίνουμε και συμμεριζόμαστε το ενδιαφέρον για τις ευπαθείς ομάδες υγείας, η διαχείριση των ευπαθών εξαιτίας των μέτρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.
 
Στις 19 Μαρτίου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του, ανακοίνωσε ότι θα ενταχθούν στα νέα μέτρα και θα στηριχτούν όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που είμαστε και η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας. Ήταν μια κίνηση μεγαλειώδης, τιμητική για μας και πιο τιμητική για τον Πρωθυπουργό που έδειξε ότι καταλαβαίνει πως λειτουργεί η πραγματικοτητα. Τι μεσολάβησε και μετά από λίγες μέρες άρχισε αυτή η γελοιότητα με τη γραφειοκρατική διαδικασία της επιλογής των τομέων που πλήττονται βάσει των ΚΑΔ; Ποιος γραφειοκράτης εχθρός της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα σκέφτηκε αυτό το ανοσιούργημα και για να εξυπηρετηθεί τι; 
 
Ζήσαμε αυτές τις μέρες απίστευτα σκηνικά που θυμίζουν δεκαετίες του ´50 και του θρυλικού Μαυρογιαλούρου. Όποιος κλάδος είχε μπάρμπα στην Κορώνη έμπαινε στους ΚΑΔ, εκτός βέβαια αν έβγαινε για να μπει κάποιος που είχε πιο μουστακαλή μπάρμπα. Έτσι, η πραγματικοτητα δεν έχει καμία σχέση με τους προστατευόμενους ΚΑΔ, εκτός αν με πείσετε οτι η κατασκευή οδοντογλυφίδων ή η επισκευή διαστημοπλοίων, ΚΑΔ που θεωρούνται πληττόμενοι, έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από λχ εμάς τους μεσίτες που οι πελάτες μας απαγορεύεται να βγαίνουν από το σπίτι. Ή που αν εμείς βγούμε κινδυνεύουμε να διασπείρουμε τον ιο στους κατα κύριο λόγο μεγάλης ηλικίας πελάτες μας. Και δεν είμαστε μόνο εμείς, δεν είναι συντεχνιακό το θέμα,  έστω κι αν σε μας ο παραλογισμός φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο, όλη η ιδιωτική οικονομία πλήττεται βαριά, με λίγες εξαιρέσεις.  
 
Αλήθεια, τι υπολογίζουν εκεί στα πολιτικά γραφεία των υπουργών και υφυπουργών; Ότι αν περιλάβουν έναν κλάδο θα τους ψηφίσουν όλοι στον κλάδο; Ή μήπως πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο, ότι στους κλάδους που αποκλείουν, δημιουργούν φανατικούς εχθρούς λόγω της κοροϊδίας, και θα τους μαυρίσουν κι όσοι με κίνδυνο και απώλειες του στηρίξανε;
 
Η Κυβέρνηση μας κάλεσε και ανταποκριθήκαμε με χαρά, να βάλουμε πλάτη ώστε μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας Να μη χρειαστεί οι γιατροί να κάνουν διαλογή σε ποιους ασθενείς θα χορηγηθούν αναπνευστήρες και να μην αφεθεί κανείς αβοήθητος να πεθάνει. Κι από την άλλη, κάποιοι εκεί μέσα, ακολουθώντας τακτική που θα ζήλευε ο Γκρούεζας, ο κομματάρχης του θρυλικού Μαυρογιαλούρου, επιλέγουν να χορηγήσουν αναπνευστήρες ρευστότητας σε μερικούς μόνο κλάδους με αδιαφανή, για να το πω κομψά, κριτήρια. Και τους υπόλοιπους μικρομεσαίους μας καταδικάζει σε θάνατο από οικονομική ασφυξία.  Απαιτούν μάλιστα, τέλος του μηνός να καταβάλουμε φόρους και εισφορές, οχι μόνο δε μας δίνουν δηλαδή, αλλά δεν ντρέπονται και να μας ζητάνε από πάνω. Ούτε αναβολή υποχρεώσεων, όπως αρχικά υποσχέθηκαν, δεν έχουμε ενώ όλη η χώρα έχει κατεβάσει ρολά! 
 
Κάνω έκκληση και από εδώ στον Πρωθυπουργό να σταματήσει αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν. Θα είναι κρίμα, η εκπληκτική επίδοση της κυβέρνησης στον τομέα της επιδημίας να αμαυρωθεί από τα καραγκιοζιλίκια με τους ΚΑΔ και τα παλαιοκομματικά παιχνίδια εντός των υπουργείων. 
 
Κύριε Πρόεδρε Της Κυβερνήσεως, σε παρακαλούμε, σταμάτα αυτή τη γελοιότητα με τους ΚΑΔ των κομματαρχών. Στήριξε όλη την ιδιωτική οικονομία που πλήττεται, όπως μας είπες ο ίδιος, σε ζωντανή μετάδοση στις 19 Μαρτίου. Βάλε τέλος στις συμπεριφορές που γυρίζουν τον ιδιωτικό τομέα εναντίον σου και εναντίον του κοινού αγώνα. Είμαστε όλοι μαζί σου στην εθνική προσπάθεια, δείξε μας ότι στον ΚΑΔο  πετάς τις παλαιοκομματικές τακτικές και όχι τον βαριά τραυματισμένο ιδιωτικό τομέα. 
 
 

Facebook Comments