Ο χρονικός περιορισμός της εξόδου των πολιτών είναι ένα πραγματικό σενάριο. Συζητείται στις κλειστές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου εδώ και μέρες. Ιδέες έχουν πέσει στο τραπέζι ως προς το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Φαίνεται, όμως, ότι πλέον είμαστε πιο κοντά σε αποφάσεις, ακόμα και αν δεν υπάρξουν ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες μέρες.

Επί τάπητος είναι ο ορισμός μιας σαφούς διάρκειας της εξόδου που τεκμηριώνεται με  βάση το sms, αλλά και ο περιορισμός των sms που θα μπορεί να στείλει ο κάθε πολίτης. Αυτή τη στιγμή διακινούνται καθημερινά περί το 1 εκ. μηνύματα, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι 1 εκ. πολίτες βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους, καθώς η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνεται με τα ειλημμένα μέτρα. Πάντως, με βάση τις συζητήσεις που γίνονται στο Μαξίμου δεν «παίζει» το σενάριο του ενός sms ανά μέρα, καθώς θεωρείται υπερβολική αυστηροποίηση του πλαισίου.

Σε κάθε περίπτωση, στις καθημερινές συσκέψεις αξιολογείται η συμμόρφωση των πολιτών, αν και οι εικόνες στις τράπεζες «χτύπησαν» άσχημα, ενώ υπάρχει προβληματισμός και για άλλες δραστηριότητες, όπως οι λαϊκές αγορές, αλλά και η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στα σούπερ μάρκετ τα Σάββατα, ελείψει της Κυριακής.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments