Με βάση την έρευνα της Pulse, το 78% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την κατάσταση, έναντι μόλις του 43% στις αρχές Μαρτίου. Η ανησυχία, δε, κλιμακώνεται όσο ανεβαίνουν οι ηλικιακές ομάδες των ερωτηθέντων. 83% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ζωή και η καθημερινότητα της οικογένειάς τους έχει επηρεαστεί σημαντικά, ενώ πιο προβληματισμένοι εμφανίζονται οι πολίτες 30-59 ετών, δηλαδή η κρίσιμη μάζα του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Δημοσκόπηση Pulse

 

Τέλος, η πανδημία επηρεάζει οικονομικά σημαντικά το 57% των ερωτηθέντων. 

Δημοσκόπηση Pulse

Ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης, το 82% αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις της, ενώ σε θετική αξιολόγηση προβαίνει και το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογείται ουδέτερα, με το 46% των ερωτηθέντων να την αξιολογεί θετικά και το 47% αρνητικά. 

Δημοσκόπηση Pulse

Ως προς τα μέτρα οικονομικής στήριξης, το 67% τα αξιολογεί θετικά και το 29% αρνητικά. Θετικά τα αξιολογεί το 87% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 77% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό εδώ να είναι απόλυτα μοιρασμένο. Με 86%, σαρωτική είναι και η αποδοχή της απαγόρευσης μετακινήσεων και συγκεντρώσεων, κάτι που αποτυπώνεται διακομματικά. 

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτινάσσει τα ποσοστά της καταλληλότητας για πρωθυπουργός σε σχέση με τον Μάρτιο, καθώς λαμβάνει 53% των προτιμήσεων έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για σημαντική μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, καθώς, μπορεί να προηγείτο και τότε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά η ψαλίδα ήταν μικρότερη (45% έναντι 26% του κ. Τσίπρα).

Δημοσκόπηση Pulse

Βεβαίως, και τα ποσοστά της ΝΔ είναι μακράν ανεβασμένα, καθώς προηγείται με 23 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, 45% έναντι 22%, ενώ στην προηγούμενη έρευνα η ψαλίδα ήταν στις 14 μονάδες (39% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ). Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,5% (έναντι 6,5%), το ΚΚΕ σταθερό στο 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% (έναντι 5,5%) και το ΜέΡΑ 25% σταθερό στο 2,5%, ενώ στην έρευνα καταγράφεται και η Χρυσή Αυγή με το ισχνό 1%.

Δημοσκόπηση Pulse

 

Facebook Comments