«Προσωπικά, θα ήμουν πολύ διστακτικός για το άνοιγμα των σχολείων. Θα έπρεπε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί». Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό.

Ο κος Μόσιαλος εξήγησε, πως γνωρίζοντας πως οι μαθητές μπορούν να είναι κατά το πλείστον ασυμπτωματικοί και επομένως να κάνουν και την μεγαλύτερη διασπορά στον πληθυσμό, επανερχόμενοι μαζικά στα σχολεία, είναι προτιμότερο σύμφωνα με την προσωπική του άποψη τα σχολεία να μην ανοίξουν κανονικά με την άρση των μέτρων.πως

“Αν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων αυτό θα έπρεπε να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο «ζωνών διδασκαλίας», να μην γυρίσουν όλοι οι μαθητές”, πρόσθεσε και παραδέχτηκε πως αναμφίβολα όλο αυτό θα δημιουργήσει ζήτημα, το οποίο πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, αναφορικά με τον θεσμό των Πανελλαδικών εξετάσεων.

“Δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες, πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά”, δήλωσε τονίζοντας πως είναι λάθος να θεωρούμε πως με την άρση των μέτρων περιορισμού αυτομάτως θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα πριν την έξαρση του κορωνοιού.

Facebook Comments