Αν και φαίνεται να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία με τον ελεγχόμενο αριθμό των κρουσμάτων ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός σχετικά με την συζήτηση για άρση των μέτρων.

«Δεν είναι ώρα να μιλάμε για άρση μέτρων», ξεκαθάρισε. Τα μέτρα αποδίδουν όπως επεσήμανε άλλα  «είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως είναι δύσκολη η ανάκαμψη από μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Μιλάμε για την ανάγκη επιπέδωσης της καμπύλης».

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα επίθεσης του ιού από το ερχόμενο φθινόπωρο ή τον χειμώνα: «Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο μέλλον. Παρακολουθούμε τα νούμερα και τις εξελίξεις και βλέπουμε. Όλα μπορούν ν α αλλάξουν πολύ γρήγορα. Δεν εφησυχαζόμαστε».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, αυτός που θα αποφασίσει είναι ο ίδιος ιός: «Δεν κάνουμε το χρονοδιάγραμμα εμείς, αλλά ο ίδιος ο ιός τον κάνει. Θα λειτουργήσουμε ανάλογα με τι βλέπουμε και το τι συμβαίνει στην πρώτη γραμμή, στα νοσοκομεία».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο ιός αυτός είναι ένας ιός που «παραλύει την οικονομία, διαιρεί τους ανθρώπους, τους κάνει να φοβούνται τους συνανθρώπους τους, έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία πολλών χωρών σε νοσοκομεία διαλογής, όμως η συλλογική μας σκέψη θα πρέπει να είναι πώς να τον επιβραδύνουμε και να μην τον διασπείρουμε στον διπλανό μας. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Ο ιός πέρα από τον διχασμό, που πρέπει να αποφύγουμε, έρχεται να φέρει και την αστική ευθύνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Τσιόδρα κινήθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους πολίτες ότι δεν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί, σημειώνοντας πως «αν χαλαρώσουμε τώρα, δυστυχώς θα το πληρώσουμε».

Facebook Comments