Ούτε…έξω από τις εκκλησίες οι πιστοί από την Κυριακή

MarketNews

Ούτε…έξω από τις εκκλησίες οι πιστοί από την Κυριακή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οριστικό λουκέτο για όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας βάζουν κυβέρνηση και Διαρκής Ιερά Σύνοδος στις εκκλησίες ως προς την ατομική λατρεία των πιστών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν ούτε καν να ανάβουν ένα κερί, όπως μπορούν ως σήμερα, χωρίς, βεβαίως, να μπορούν να παρακολουθούν τις λειτουργίες

Το μέτρο θα ισχύει από την Κυριακή των Βαϊων και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να μην πάει στράφι όλη η προσπάθεια που έχει γίνει ως σήμερα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού που φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Πρακτικά, την ερχόμενη εβδομάδα και ως την Κυριακή του Πάσχα, οι εκκλησίες θα ανοίγουν μόνο για τις ακολουθίες που θα μεταδίδονται είτε τηλεοπτικά, είτε ραδιοφωνικά, είτε διαδικτυακά και αυτό ήταν!

Η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τις επιπλέον ώρες λειτουργίας των εκκλησιών προκάλεσαν μπέρδεμα. Μπέρδεμα, δε, προκάλεσαν και οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για πολίτες που μπορούν να πάνε σούπερ μάρκετ και μετά να ανάψουν ένα κερί. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει ως σήμερα, καθώς οι εκκλησίες είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία, την οποία μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει π.χ. γυρίζοντας στο σπίτι του από το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο. Πλέον, όμως, και με ορατό τον κίνδυνο συναθροίσεων πιστών στις εκκλησίες, μπαίνει τέλος και στην ατομική προσευχή στις εκκλησίες, η οποία πλέον θα γίνεται κατ’ οίκον. 

Υ.Γ. Η υστερία δεν είναι καλός σύμβουλος. Οι πολίτες μέχρι στιγμής δεν έκαναν κατάχρηση του μέτρου και δεν συναθροίζονταν στις εκκλησίες. Μην βρίσκουν ευκαιρία διάφοροι να βγάλουν τα απωθημένα τους για την πίστη της πλειοψηφίας των συμπολιτών τους, στο όνομα της προάσπισης της εθνικής προσπάθειας. 

Ο εξ απορρήτων