Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει επιδείξει μια εξαιρετικά υπεύθυνη στάση ως προς την τήρηση των μέτρων περιορισμού. Με μερικές παρασπονδίες, ίσως, γιατί άνθρωποι είμαστε, αλλά οι «φύσει απείθαρχοι» Έλληνες έχουμε αποδειχθεί σχεδόν υποδειγματικοί στη διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης.

Αυτή την εικόνα ήρθαν να χαλάσουν ορισμένοι αυτοδιοικητικοί με ωραίες ιδέες. Για παράδειγμα, αυτός ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος αποφάσισε να μοιράζει Άγιο Φως πόρτα-πόρτα με τους εργαζομένους του Δήμου του σε όλους τους πολίτες. Δεν ήταν, βεβαίως, μόνο ο κ. Κωνσταντάτος που είχε αυτή τη γελοία ιδέα. Και άλλοι δήμαρχοι την είχαν, αλλά προστατεύθηκαν από την έκθεση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, του οποίου η κουτοπονηριά, οφείλω να σας πω, αρκετά ενόχλησε την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς σε αυστηρό ύφος να ξεκόψει την ιδέα που διακινούσε από το πρωί στα κανάλια ο δήμαρχος. 

Είναι σαφές ότι τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία άλλη στόχευση από το να εκμεταλλευθούν το θρησκευτικό συναίσθημα πολλών πολιτών που δυσκολεύονται από την απόφαση να μην προσέλθουν στις Εκκλησίες αυτό το Πάσχα. Η ίδια η Εκκλησία, όμως, έχει δώσει τον τόνο της κατ΄οίκον λατρείας και δεν χρειάστηκε, κατά τα φαινόμενα, κόλπα, σαν αυτά που σκέφτονταν στα Νότια Προάστια που τους χτυπάει και το…θαλασσινό αεράκι. 

Κοντολογίς, ο δήμαρχος κέρδισε τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητάς του, αλλά και το «άκυρο» του Νίκου Χαρδαλιά σε πανελλήνια μετάδοση. Βαστάτε να βγάλουμε τον Απρίλιο και μην «τσιμπάτε» από πονηριές…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments