Ποτέ δεν ήταν μια εύκολη πολιτικά υπόθεση η άσκηση σοβαρής και ταυτόχρονα δυναμικής αντιπολίτευσης, τον πρώτο χρόνο μετά από εθνικές εκλογές. Η άσκηση γίνεται ευκολότερη μόνον αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν την προηγούμενη περίοδο στην κυβέρνηση, διότι τότε μπορεί με κάποιες διορθωτικές κινήσεις να συνεχίσει ν ασκεί κριτική στην νέα θητεία της κυβέρνησης όπως π.χ η ΝΔ το 2000 ή το ΠΑΣΟΚ το 2004 ή ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης, είναι πολύ μεγαλύτερος. Κανείς δεν περιμένει λοιπόν «θαύματα» αλλά σίγουρα δεν περιμένει κορυφαία πολιτικά λάθη όπως αυτό με το θέμα των θυμάτων της Marfin.

Eξηγούμαι: Οι τρείς νεκροί και το κυοφορούμενο μωρό , κάηκαν μέσα στο κτίριο της Τράπεζας μετά από πολλαπλή επίθεση με βόμβες μολότωφ. Οσον αφορά στις ευθύνες της Τράπεζας και λοιπών εμπλεκομένων ως προς τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας, εξόδων κινδύνου κλπ η Δικαιοσύνη έκανε στο ακέραιο το καθήκον της και τιμώρησε με αυστηρότητα τους υπαιτίους. Όσον αφορά όμως τους δολοφόνους- εμπρηστές δεν υπήρξε καμία απολύτως συνέχεια, είμαστε στο μαύρο σκοτάδι από το 2010 μέχρι σήμερα. Αυτό από μόνο του είναι μια βαριά  ήττα για ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος. Πολύ βαριά και πολύ εξοργιστική …..

Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση το 2010; Ασφαλώς όχι! Κυβέρνηση έγινε πέντε χρόνια αργότερα το 2015…. Έχει κάποιο λόγο να διαχωρίζει τη θέση του και να ανακοινώνει ότι θα καταθέσει άλλη ώρα στεφάνι χωριστά από την κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ, λες και μια κοινή ομόθυμη πολιτικά και συμβολική μετά από 10 χρόνια πρωτοβουλία μνήμης, εμπεριέχει έστω εν σπέρματι μομφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι τι; Ότι οι διαδηλωτές του 2010 στους οποίους παρεισφρήσαν όπως πάντα οι περίεργοι μπαχαλάκηδες ήταν οπαδοί του; Ότι ήθελαν ήταν οι διαδηλωτές αλλά το θέμα είναι οι εμπρηστές.

Αντί λοιπόν να πάει πρώτος στην εκδήλωση και να αποστομώσει όσους αρέσκονται να διακινούν σενάρια όπως με την 17Ν, δυσφορεί και διαχωρίζει την πολιτική του παρουσία. Αντι να πει δημόσια και με ένταση το απλό, «και ποιοι ήταν τότε υπεύθυνοι , ποιοι κυβερνούσαν, ποιοι δεν βρήκαν παρά τις κάμερες κλπ τους δολοφόνους»  λέει κάτι ακατάληπτα για εκμετάλλευση νεκρών και λοιπά ακατανόητα όταν μιλάμε για ανθρώπους που κάηκαν ζωντανοί!

Έστω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θυμήθηκε τώρα μετά από 10 χρόνια κι όχι το 2012-2014 να τιμήσει τη μνήμη τους και να πει ένα βροντώδες «ποτέ ξανά». Έστω ότι το κάνει για πολιτικούς λόγους. Έστω ότι αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε όχι απλά το ίδιο αλλά δεκαπλά το ίδιο όταν οι φασίστες δολοφόνησαν τον Π Φύσσα, και πάλι τι ακριβώς επιδιώκει  δια της ηχηρής απουσίας -παρουσίας αργότερα; Τι τρικυμία εν κρανίω είναι αυτή που επικρατεί στην Κουμουνδούρου και τι είδους λάθη είναι αυτά δέκα χρόνια μετά από ένα γεγονός για το οποίο άλλοι πρέπει να «απολογηθούν» πολιτικά ως προς την μη διαλεύκανση του; Και οι άλλοι, δηλαδή το τότε ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝΑΛ φυσικά δεν έκαναν λάθος! Παρόντες θα είναι!

Facebook Comments