Προβάδισμα 19,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία. Αντίστοιχα θετικά αξιολογούν και την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ειδικότερα η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:
ΝΔ: 42,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΚΙΝΑΛ: 6%
ΚΚΕ: 5%
Ελληνική Λύση: 3,5%
ΜέΡΑ25: 3%
Άλλο: 6%
Στο 11% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 50% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 24%.

Πώς αξιολογούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
Το 75% αξιολογεί θετικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το 19% αρνητικά.

Αντίστοιχα, το 42% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ το 50% αρνητικά.

Το 79% αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς της επιτροπής λοιμωξιολόγων και του Σ. Τσιόδρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ το 16%  αρνητικά.

Το 83% αξιολογεί θετικά  την αντίδραση των γιατρών – νοσηλευτών και συνολικά του ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία, ενώ μόλις το 9% δίνει αρνητική αξιολόγηση.

Ανησυχία
Την ίδια στιγμή, το 44% ανησυχεί για την επιδημία μετά τη χαλάρωση των μέτρων, ενώ το 20% δεν ανησυχεί. Το 27% ανησυχεί σε μέτριο βαθμό.

Επιπρόσθετα, το 54% εκτιμά πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 37% απαντά πως κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση.

Ανασχηματισμός
Επίσης, το 59% απαντά πως χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης, ενώ το 22% απαντά πως πρέπει να μείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει.

Διακοπές
Το 64% απαντά πως με τις κατάλληλες τιμές θα έκανε διακοπές σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα, ενώ το 28% απαντά πως δεν θα έκανε διακοπές.

Facebook Comments