Μπορεί η κυβέρνηση να εντείνει τις προετοιμασίες για το άνοιγμα του τουρισμού, την ίδια ώρα, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ρίξει…πολεμοφόδια στη μάχη ενάντια στις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία. 

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στην ερώτηση της Φώφης Γεννήματα την Παρασκευή για την οικονομία και την εργασία. Όπως έκανε και στην προηγούμενη επερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει ορισμένα νέα στοιχεία. 

Όπως μαθαίνω, από βήματος Βουλής ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει διορθώσεις στο πρόγραμμα Συνεργασία, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να μπορούν να συμπεριληφθούν περισσότερες επιχειρήσεις που θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει και ανακοινώσεις για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, με ορισμένες ζημιογόνες επιχειρήσεις να αναμένεται να πληρώσουν μηδενική προκαταβολή για το 2020. 

Όπως το έλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση έχει κρατήσει πολεμοφόδια για να ρίξει στη μάχη, καθώς φαίνεται ότι η χρονιά θα είναι εξαιρετικά ζόρικη, ακόμα και αν η ύφεση δεν ξεφύγει πάνω από 8%. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments