Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατηγορώντας τον ότι κρατάει ακόμα την σημαία της πόλωσης και της εχθροπάθειας και προσπαθεί να καταστρέψει το κεκτημένο της μεταπολίτευσης που ήταν η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Απαντώντας σε προσωπικό τόνο στον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος τον κάλεσε να αναρωτηθεί γιατί βρίσκεται μαζί με ανθρώπους που έβλαψαν την Ελλάδα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι ακόμη και σήμερα έχει ως σημαία του την εχθροπάθεια και την πόλωση.

«Μου είπε ο Γιάννης Ραγκούσης ότι τάχα κάθομαι με ανθρώπους που έβλαψαν την Ελλάδα.  Του απαντώ, φίλε Γιάννη εσύ σκέψου ποια σημαία κρατάς σήμερα σκέψου καλά ποιος καταστρέφει σήμερα . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  γέννησε μια κληρονομιά καταστροφικής πόλωσης που επίτρεψέ μου φίλε Γιάννη το κόμμα που συμμετέχεις την έχει ακόμα και σήμερα σημαία του, την εχθροπάθεια και την πόλωση. 

Το βασικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης ήταν οι πολιτικοί αντίπαλοι να μην είναι εχθροί και τα μεγάλα μαζικά κόμματα να εξισορροπούν τις εθνικλαϊκίστικες τάσεις με το μεταρρυθμιστικό τους έργο που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή ήταν η μεταπολίτευση και το κεκτημένο αυτό πολέμησε και πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή  την αρχή ακολουθεί σήμερα ηγεσία του. Εγώ λοιπόν σε αυτό το πολύτιμο κεκτημένο παραμένω αμετακίνητος , ήταν και είναι η πυξίδα της πολιτικής μου στάσης ,είμαι περήφανος και χαίρομαι που συνεισφέρω για να επαναφέρουμε αυτό το κεκτημένο μεταρρυθμίζοντας και όχι καταστρέφοντας. Χαίρομαι Γιάννη που επιτέλους η χώρα αναπνέει σήμερα, έξω από ένα τοξικό φωνακλάδικο κλίμα συνωμοσιολογίας και αντιφιλελευθερισμού».

Μάλιστα έστειλε μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις λέγοντας ότι ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα εφαρμοστεί. 

«Η Ελλάδα αναστενάζει στα γήπεδα και η δημοκρατία μας στις συγκεντρώσεις, αυτό θα αλλάξει.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί το λέω με πεποίθηση, το λέω με αποφασιστικότητα, αλλά χωρίς καμιά διάθεση σύγκρουσης ή πρόθεση επίδειξης δύναμης . Δεν είναι δήλωση αυταρχισμού είναι πράξη ευθύνης και κανείς να μην παρεξηγήσεις τα λόγια μου. Ο νόμος  θα εφαρμοστεί γιατί υπακούει στην κοινή λογική .

Ο νόμος  αναβαθμίζει το δικαίωμα συμμετοχής στην συγκέντρωση, εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες την ομαλότητα της ζωής τους, θα εφαρμοστεί γιατί από μία διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε τα συνθήματα και τους σκοπούς για τους οποίους έγινε και όχι τα επεισόδια  τις καταστροφές ,την ταλαιπωρία, την ένταση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για επαναφορά του αυτονόητου και της κοινής λογικής προσθέτοντας ότι σε λίγα χρόνια θα απορούμε πως ανεχόμασταν το σημερινό χάος και συνέκρινε την εφαρμογή του νόμου με την καθιέρωση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης το 1989.

«Θα γίνει δηλαδή αυτό που έγινε με την ιδιωτική ραδιοφωνία και και τηλεόραση που επίμονα και αναχρονιστικά αρνιόμασταν μέχρι το 89 όταν έγινε κανείς δε σκέφτηκε να γυρίσει πίσω», σημείωσε.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη έδωσε στοιχεία για τις διαδηλώσεις που έγιναν τον Μάιο και τον Ιούνιο στην Αθήνα και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν να αναλάβουν την ευθύνη απέναντι στους πολλούς.

«Το δίμηνο Μαΐου Ιουνίου του 2020 έγιναν στην Αθήνα 119 υπαίθριες  συγκεντρώσεις  περίπου, δύο τη  μέρα το 87%  9 στις 10 δηλαδή είχαν λιγότερους από 500 συμμετέχοντες. Οι μισές δηλαδή πέντε στις 10 είχα λιγότερους από 50. Όμως σχεδόν σε όλες ,δηλαδή στις 112 από τις 119 το οδόστρωμα κατελήφθη η κυκλοφορία διακοπή.

Είναι κάποιος ευχαριστημένος με αυτή την κατάσταση; Ακόμα κι ας αγνοήσουμε την ταλαιπωρία των πολλών με αυτή την κατάσταση προστατεύουμε και  αποσαθρώνουμε  το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Προξενεί κατάπληξη  να ακούγονται κοινοβουλευτικές φωνές που αμφισβητούν την ανάγκη της ρύθμισης. Η Ελλάδα με την πολιτική της ατολμία 45 χρόνια τώρα και ολιγωρία  είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει ρυθμίσει  αυτό το δικαίωμα.  Όποιοι και όσοι υπερασπίζονται την παρούσα κατάσταση να πάρουν  την ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους. Τελευταίοι στην Ευρώπη εκτός πραγματικότητας από τις ανάγκες των πολλών ,  σαπίζοντας το δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης. Εμείς ως κυβέρνηση με τέτοια κατάντια δεν συμβιβαζόμαστε. Η κυβέρνηση τόλμησε και προχώρησε το είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε και στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τον κατηγορεί ότι φέρνει τώρα το νομοσχέδιο επειδή φοβάται τις διαδηλώσεις του φθινοπώρου .

«Το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο από τις αρχές του χρόνου μας καθυστέρησαν τα γεγονότα της πανδημίας.

Ακούστηκε ότι βιαζόμαστε να καταθέσουμε το νομοσχέδιο για να θυμώσουμε τάχα τις λαϊκές φωνές και την κοινωνική διαμαρτυρία που έρχεται τον Σεπτέμβρη. Το Μάιο θα ψηφιζόταν  το νομοσχέδιο , μην ψάχνετε συνωμοσίες μην κατασκευάζετε σκοπιμότητες.  Κατεβείτε μια μέρα στην Αθήνα, έξω στους δρόμους, συζητήστε με τον κόσμο, οι πολίτες βιάζονται ο κόσμος αγανακτεί, η πραγματικότητα εγκαλεί και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται.  Ετσι κάνουμε πολιτική  εμείς σε αυτή είναι η απάντηση μας.»

Facebook Comments