Δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη δεύτερη ημέρα διαπραγματεύσεων στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, με αποτέλεσμα οι εργασίες της συνόδου να συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το Reuters, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναμένεται να παρουσιάσει νέες προτάσεις πριν την επανέναρξη της συνεδρίασης που θα ξεκινήσει στις 13:00 ώρα Ελλάδας, σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εχθές συνάντησε τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, για τα οποία οι απόψεις Ελλάδας και Γαλλίας ταυτίζονται. Παράλληλα, οι κύριοι Μητσοτάκης και Μακρόν συζήτησαν, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Προσπαθούμε να βρούμε κοινά σημεία» ανέφερε ο Πέδρο Σάντσεθ, ενώ ο Τζουζέπε Κόντε έκανε λόγο για «πολύπλοκη κατάσταση» .

Εχθές το βράδυ, οι ηγέτες διέκοψαν τις συζητήσεις περίπου στις 23.30 και μετά από συζητήσεις δώδεκα ωρών.

Facebook Comments