Είναι αλήθεια ότι στις ανθρώπινες κοινωνίες οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι πιο ευάλωτες από τους άντρες, όσον αφορά τη σεξουαλικότητά τους.
 
Οι αγώνες χρόνων των γυναικών έχουν βελτιώσει τα πράγματα, αλλά θα εθελοτυφλούσαμε, εάν λέγαμε ότι μια νέα κοπέλα κινδυνεύει το ίδιο με ένα νέο άντρα να δεχτεί σεξουαλική επίθεση οιασδήποτε μορφής, είτε πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό ή διαπόμπευση στο διαδίκτυο.
 
Θα ήθελα να παραθέσω δύο αλήθειες που δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε:
 
1. Η σεξουαλικότητα είναι ένα θέμα που ούτως ή άλλως προκαλεί έντονο ενδιαφέρον/αντιδράσεις. Η δε θεματική της γυναικείας σεξουαλικότητας αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη στην προσέγγισή της. Κοινωνικές προκαταλήψεις, θρησκευτικές απαγορεύσεις και η εγγενής δυσκολία στην επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλων καθιστούν την προσπάθεια για να συλλάβει κάποιος (και δη άντρας) όλες τις πτυχές της σεξουαλικότητας της γυναίκας μια «μεγάλη χίμαιρα»…
 
2. Το γυναικείο σώμα αποτέλεσε ανέκαθεν αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής μεταξύ των ανθρώπων. Αυτή η εμπορική δραστηριότητα συνεχίζεται και σήμερα (δραστηριότητα από την οποία μπορεί πια να ωφελούνται οικονομικά και οι ίδιες οι γυναίκες).
Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο κατήργησε τις αποστάσεις, διεύρυνε τις προοπτικές για οποιασδήποτε μορφής επικοινωνία και συνεπώς, κατέστησε τις γυναίκες ακόμα πιο ευάλωτες, όσον αφορά τη σεξουαλικότητά τους.
 
Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν; Οι οδηγίες είναι απλές:
 
1. Προστατεύουμε τον εαυτό μας. Δεν βγάζουμε γυμνές φωτογραφίες ή βίντεο!
2. Αν βγάλουμε, δεν τις παραχωρούμε σε κανέναν, γιατί εκθέτουμε τον εαυτό μας σε εξαιρετικό κίνδυνο!
3. Εξηγούμε στα νέα κορίτσια τους κινδύνους, ώστε να προφυλάσσουν τον εαυτό τους.
4. Και βέβαια, υπερασπιζόμαστε τις γυναίκες που δέχονται οποιασδήποτε μορφής σεξουαλική επίθεση.
 
Πορευόμαστε με τη βεβαιότητα ότι τα πράγματα, αργά και σταθερά, βελτιώνονται!
 
 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΕΙΜΑΣΤΕ MAZI ME ΚΑΘΕ ΤΟΥΝΗ"

 

 

 

 

Facebook Comments