Το έχουμε πει και το έχουμε ξαναπεί: ο ανασχηματισμός θα γίνει, όποτε το αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι αποφασίσει να το γράψει ένα site. Επίσης, όπως σας έχω ξαναγράψει, ο πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του, αλλά τον χρόνο εκδήλωσης αυτών τον ορίζει μόνο αυτός. 

Αυτό που προκύπτει από σοβαρά κυβερνητικά στελέχη, με τα οποία συνομίλησα χθες, είναι ότι οι αλλαγές δεν θα είναι εκτεταμένες και θα αφορούν ως επί το πλείστον τη δημιουργία των κατάλληλων δομών, προκειμένου να αξιοποιηθεί η δυναμική του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα υπάρχει, σε συνεννόηση με το Μαξίμου και την τρόικα Δημητριάδη-Γεραπετρίτη-Σκέρτσου, ένα πρόσωπο που θα εποπτεύει τον νέο σχεδιασμό, κατά πάσα πιθανότητα ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείονται ορισμένες δομικές ανακατατάξεις, προκειμένου να είναι ευκολότερες οι πολιτικές εντολές. 

Πάντως, μην ακούτε τον καταιγισμό της ονοματολογίας που “παίζει”. Οι αλλαγές θα είναι λίγες και ίσως αρκετοί που ήταν υποψήφιοι προς αποχώρηση, εν τέλει, τη γλιτώσουν. Άλλωστε, η κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό κρίνεται μέχρι στιγμής ως πετυχημένη. 

Όσο για τον χρόνο; Μετά το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Και με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να κάνει μια σύντομη ανάπαυλα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά, ίσως θελήσει άμεσα να κλείσει την εκκρεμότητα των διορθωτικών αλλαγών που έχουν εδώ και καιρό προαναγγελθεί. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments