Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
11 Αυγούστου 2020

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην σύσκεψη ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να υποβάλλει αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σύγκληση ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο η κίνηση της Ελλάδας γίνεται σε μία προσπάθεια να κινητοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας άμεσα και να μην μείνουμε σε μία στάση αναμονής. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει και μέσω διπλωματικών ενεργειών να ασκήσει την πίεση στον Ταγίπ Ερντογάν.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Τουρκία: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους τρεις μαθητές, και 20 τραυματίες από πυρά σε δημοτικό σχολείο

Εννέα άνθρωποι, ένας εκπαιδευτικός και τρεις μαθητές, σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.