Μια Βρετανίδα γιατρός είπε για την παρούσα επιδημία Covid-19: «Ξεκίνησε σαν ιός, συνεχίστηκε σαν πανδημία και κατέληξε σε παγκόσμιο τεστ νοημοσύνης».  Σε ένα αντίστοιχο τεστ νοημοσύνης εξελίχθηκε και μια συναυλία με 2.000 θεατές σε γνωστό παραλιακό κέντρο στην Χανιώτη στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Κοιτάζω τώρα τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο «Facebook» το παραλιακό κέντρο από εκείνη την συναυλία με τον τραγουδιστή Σαμπάνη, όπου φέρεται να έγινε εστία διασποράς του κορωνοϊού για την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη και είχε ως τραγικό επακόλουθο την μόλυνση και τον θάνατο των ηλικιωμένων ανθρώπων στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Λευκά φορέματα και πουκάμισα, βαθιά ντεκολτέ, χρυσά πυροτεχνήματα, μπουκάλια σαμπάνιας που πετάνε σπίθες, ναργιλέδες, πρόσωπα κουρασμένα σαν σκιάχτρα που στέκουνε με ένα ποτήρι στο χέρι «απολαμβάνοντας» τον Σαμπάνη που τραγούδα πάνω σε ένα βουνό από γαρίφαλα.

Η ιδιοκτησία του παραλιακού κέντρου ήθελε να βγάλει χρήματα, ο Σαμπάνης ζήτησε 20.000 ευρώ και το μεγάλο πάρτι διοργανώθηκε. Τρείς θετικοί μπάρμαν και ένας θετικός θαμώνας αρκούσαν για να βγει το τζίνι του κορωνοϊού από το μπουκάλι και να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα που έχει να δώσει ακόμα αρκετά κρούσματα στην περιοχή μας.

Όλα αυτά συνέβησαν στις 2 Αυγούστου. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο έχουμε 13 Αυγούστου. Δέκα ήμερες χρειαστήκαν για να θρηνήσουμε θύματα. Μετά την κατακραυγή η ιδιοκτησία- για την οποία υπάρχουν καταγγελίες στον τύπο ότι ήθελε να συγκαλύψει το γεγονός της ασθένειας των υπαλλήλων της- απολογήθηκε λέγοντας: «Ο τραγουδιστής ζήτησε 20.000 ευρώ, έπρεπε να βγάλω αυτά τα χρήματα». 20.000 ευρώ λοιπόν, τόσο κοστίζει η ανθρώπινή ζωή στην εποχή του κορωνοϊού…

Όσο για τους χιλιάδες νέους που διασκέδαζαν σε αυτό το πάρτι ή σε άλλα που γινόντουσαν συνέχεια σε όλη την Ελλάδα όλο το προηγούμενο διάστημα τι μπορούμε να πούμε; Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτό το  φαινόμενο.      

Η ηλιθιότητα, η αφέλεια, η άγνοια ή ακόμα και η εγκληματική συγκάλυψη μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο θα συμβαίνουν όσο δεν υπάρχει έλεγχος και παραδειγματική και αυστηρή τιμωρία των παραβατών από τα αρμόδια όργανα.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι παραβάτες στις περιπτώσεις των πάρτι δεν είναι μόνον οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες.  

Facebook Comments